| Ochelari_Pandicornii_2000 a întrebat:

TPU, îmi pare rău dacă vă dezamăgesc cu aceasta întrebare absurdă! Vreau să îmi cumpăr un câine, mai exact un husky siberian, pe care doresc să îl țin în casă. Dar... Părinții sad Nu i-am întrebat despre asta decat acum 3 ani (ultima data), cand imi doream un bichon și noi tocmai ne mutasem la casă. Atunci am primit (de fapt tata și-a făcut singur cadou), un ciobănesc belgian de un an. Gândiți-vă doar! Un copil de 9 ani, față în față cu ditai câinele. Nu am interacționat deloc cu el, timp de un an până când am fost oarecum obligata sa il hranesc si am vazut ce cuminte era acum. Dar, nu m-am putut bucura de Rex (numele câinelui) așa cum s-ar face. El stă închis într-o cușcă (una mare laughing ), și părinții nu mă lasă să îl scot la plimbare, sau măcar din cușcă (stau la casă) pentru că ori ar fi speriat lumea- e mare, și năpârlește nonstop, ori ar fi rupt copacii- e mare dar și entuziast sad

Așa că, după muuulte săptămâni de gândit, acum la 12ani, m-am hotărât să îmi iau MIE câine, nu familiei. Da, vreau un husky, nu un animal mic cât sticla de ojă pentru toate fetele cu păpuși. (Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar toți cei pe care i-am cunoscut cu câine mic sunt niște fete *roz* care stau doar în apartamentul lor), ca să folosescă câinii pentru admiratori la plimbarea pe stradă. Din toate rasele, vreau un husky, da. Vreau să îl țin în casă, să îl periez și să îl hrănesc. Știu ce responsabilitate presupune a avea un câine și m-aș simți chiar rău dacă le-aș spune ce doresc iar ei ar zice că nu sunt responsabilă.
Am început să strâng bani și să *par* responsabilă (mda, nu faceam curat prin casa, nu spalam vase, nu udam gradina, nu stateam cu sora mea... Acum mă laud și multe s-au schimbat) Deci, în trei zile dejaa m-am săturat. Am stârnit și o colegă să vrea husky, și nici ei nu îi merge mai bine. La ea e fix invers, deși la fel... Stă la apartament dar are deja banii laughing și are o soră ca amea. Situația e adorabilă și îmi vine să plâng de la ea laughing *râs fals*.
Acum vine marea ÎNTREBARE, adunată greu din gândurile mele de copchil prost și puțin lejionar: Dacă aș avea banii și mi-aș lua (încă un) câine fără să știe ai mei, dar de abia apoi să le zic, cum ați anticipa reacția lor? Îmi pare rau că v-am făcut să citiți atât pentru întrebarea asta idioată. Fundă. love struck

Răspuns Câştigător
| Admunssen a răspuns:

Cu siguranta, reactia lor nu va fi una de bun augur. Cred ca si tu stii asta. Trecand peste toate, mai gandeste-te odata! La tine si nu la reactia lor. Vei face fata? Un caine e un suflet. Doi caini sunt doua suflete. Daca crezi ca faci fata, ia-l! Dar gandeste-te bine. Esti unicul raspunzator de soarta lor! Daca nu vei face fata, ce vei face cu al doi-lea? Aici e problema. Cat despre Husky, jos palaria, dar mi se pare un chin pentru ei sa-i tii vara la 35 de grade. Asa cum spui, "piticaniile" sunt pentru figurante. ii chinuie vopsindu-i in roz doar pentru placerea lor si nu a cainilor. Husky e tot pentru figuranti. Suporta calduri extreme pentru aceasta rasa. Doar ca sa ne laudam si sa nu fim ROZ, chinuim cainele Husky. Iti recomand un Beagle, Boxer, Lup sau chiar un maidanez de-al nostru!

4 răspunsuri:
| drutzix a răspuns:

In primul rand te sfatuiesc sa nu iti iei un husky din mai multe motive.
Naparlesc foarte mult. In perioada de naparlire trebuiesc periati cel putin de 2 ori pe saptamana si o sa scoti cam o perna de par din el de fiecare data laughing.
Au foarte multa energie. Daca nu il plimbi zilnic o sa te trezesti cu gauri prin curte.
Au simtul prazii foarte dezvoltat. O sa omoare tot felul de animale mici (soareci, pisici, vrabii etc).
Sunt independenti si cam greu de dresat.
Nu sunt caini de stat in casa. Au prea multa energie.
Iti recomand sa iti iei un bichon pentru ca sunt mai usor de intretinut sau daca vrei neaparat un husky mai asteapta cativa ani pana te faci mai mare ca sa poti avea grija cum trebuie de el.
Si un caine reprezinta o investitie financiara oarecum mare (injectii, cip mancare) asa ca nu te sfatuiesc sa iti iei un caine pe ascuns.
Sursa: Am un husky.
PS: Stai linistita, intrebarea ta nu e idioata. Am vazut alte intrebari cu adevarat idioate pe site-ul asta.

| Ochelari_Pandicornii_2000 explică:

Of, știam deja că voi primi răspunsuri de genul acesta. Vă mulțumesc, m-ați făcut să mă mai gândesc...

| codorilore a răspuns:

Reactia lor cu siguranta va fi una rea! cel mai bine e sa ii pregatesti, incepand sa spui ca vrei un caine din rasa husky si spunandu-le informatii pozitive despre un asemenea catel (nu le spune ca vrei sa il tii in casa, de prima data cand povestesti ca vrei un caine )! incearca sa tratezi problema alaturi de parintii tai oferindu-le informatii si dovedindu-le cat de interesata esti!