Imi pare rau pentru tine, in trecut mi-a murit si mie un pestisor (din cauza sistemului de filtrare, iti dai seama!) si am fost suparat mult timp, insa mi-a trecut, am cumparat altul, i-am luat si o prietena si acum am o echipa de fotbal in acvariu.
Nu am avut alte animale, ma refer la cele terestre, care interactioneaza diferit si in primul rand activ, dar iata sfaturile mele:
1. Da, exista posibilitatea, fiind un pui, va invelesi situatia. Insa trebuie sa iei in calcul si faptul ca va fi departe de mama lui (animalele nu dezvolta aceleasi sentimente materne ca si oamenii, nu dezvolta raporturi biunivoce, insa afectiunea la nivelul speciei lor ajuta puii sa se dezvolte) si se poate, de asemenea sa nu fie acceptat de motanul pe care il ai deja (aici depinde si de caracterul sau, daca e violent, daca interactioneaza cu alti membri ai speciei, desi daca spui ca nu obisnuieste sa stea acasa... ).
2. Aici depinde doar de tine. Atat masculii, cat si femelele intra in calduri intr-o anumita perioada a anului, daca alegi o femela, va exista probabilitatea sa maresti numarul de reprezentati ai speciei.
3. Nu stiu ce sa spun, nici nu am cochetat cu pisicile, astfel incat sa cunosc detalii de aclimatizare. Sunt mai multe aspecte de care depinde acest subiect... Regiunea in care locuiesti are parte de ierni grele (ma refer, grele in sensul ca ar fi zona rurala, sau ca sunt cantitati foarte mari de zapada anual)? De asemenea, mai e si Crivatul, care bate prin estul tarii si aduce frig, zapada. Oricum, cred ca un adapost inchis ermetic poate face fata.
Mult noroc, sanatate!
Mulţumesc mult. Dacă celelalt motan vede că am adus un alt motan sau mă rog, o altă pisică în curte, o acceptă.nu aici este problema .
şi 2:câteodată mai sunt şi ierni grele.dar câteodată sunt unele în care abia ninge asta rămâne de văzut.
Încă o dată, mulţumesc, ai fundiţă .
Eh, detalii tehnice, thank you anyway.
Cu mare placere, multumirea face mai mult decat funda. Iti doresc sa-ti revii din starea in cate te afli cat mai curand si sa te bucuri de noul/noua amic/-a.
1 poate ca da si eu patin lucruri asemanatoare si am trecut peste chiar daca era pisica me afavorita
2.baiat,am 2 femele si crede-ma ca nu e bine
3.pe asta nu o stiu dar cred ca ar fi ok solutia ta!
In primul rand, imi pare rau pentru pisica ta.
1. Cred ca atmosfera se va inveseli, deoarece motanul va avea cu cine sa se joace.
2. Mai bine ia un baiat daca nu vrei sa iti faci o "ferma de pisici". Daca ai totusi, cui sa dai un eventual pui de pisica, ia-ti fetita. Totusi ar fi mai indicat un motan pentru ca acesta se ataseaza mai bine de o stapana decat de un stapan.
3. Ori faci o izolatie buna, si atunci nu va fi frig, ori iti faci un cotet ceva mai mare si pui si alte animale acolo (gaini, iepuri etc), animale care fac foarte multa caldura. Daca aveti pod, totusi, pisica se va descurca sa intre si singura acolo.
Da,am pod şi deseori, fostele pisici se duceau acolo.dar o să iau un pui abia născut, şi nu cred că o să se poată căţăra pe casă ca să ajungă în pod.
1)Da
2)Eu zic sa iei femela
3)Cred ca mai bine ar fi sa o iei in casa iarna.