| AnnLy a întrebat:

TPU, vă rog nişte sfaturi.
Deci cum a început totul.
Alaltăseară căţelul meu Puffy, a ieşit pe stradă (Eu îl ţin la bunica mea în Bacau şi stau foarte aproape de ea) şi s-a întors peste 1 oră acasă apoi a mai ieţit o dată şi s-a întors seara.Nu avea nimic. Însă ieri, într'o pauză, când eram la şcoală, m-am dus până la bunica. Puffy avea spume la gură, şi nu e turbat. Fuge de toată lumea.Doar eu m'ai reuşesc să'l alint deoarece încă ştie că îl iubesc şi îi vreau binele.Nu mănâncă, nu bea şi nici nu cred că doarme...Astăzi când am venit la bunica mea avea ochii plini de puchini.Probabil a şi răcit. Acum mai fuge prin grădină dar tot nu stă şi nu mănâncă.M'am gândit că l-a otrăvit cineva ori la bătut peste cap. Se sperie din orice sunet mic. Stă cu coada între picioare. Mie foarte milă de el. Când mă duc acolo se uită din îndepărtare la mine şi'mi cere milă. Acum mă duc la el să'l iau acasă şi să'i fac o baie fierbinte şi să încerc să'i dau lapte cu seringa. Are 2 ani, face 3 în august.
Vă rog nişte sfaturi serioase.Şi da, îl duc la veterinar când găsesc unul priceput. Sper să nu moară, chiar îl iubesc.Şi nu e o iubire prostească. E ca şi cum ar fi copilul meu. Mi'e dor de momentele în care mă striga pe nume... Bunica îl întreba "Unde'i Ana?" şi el chieuna până se auzea Ana... sad
Vă rog frumos ajutaţi'mă, mulţumesc. sad

7 răspunsuri:
| LolaLollita a răspuns:

Draga mea, nu mai astepta cu veterinarul. Daca refuza sa manance, nu e bine. Plus ca ai mai mentionat si alte simptome. Iti voi trimite un privat referitor la aceasta problema.

| Park1Suin a răspuns:

Acum,daca are o problema, du-l la un control medical.Probabil a luat boala de la
vreun caine al strazii, sau poate de la otrava.Fa-i o baita fierbinte, si dai ceva de mancare. Fara veterinar nu faci nimic.Cel mai important, nu-l lasa in afara ograzii.

| unconnected a răspuns:

Deci trebuie neaparat sa-l faci sa manace, fortat daca este nevoie. Daca era otravit, deja murea de ieri.Eu cred ca a luat vreo boala, mai ales ca, dupa cum mi-am dat seama, il tii in casa.Ai avut grija sa-i faci toate vaccinurile?
Te sfatuiesc sa-l duci imediat la cea mai apropiata farmacie veterinara. Cei de acolo te pot ajuta sa-i dai ceva pana il poti duce la veterinar.Dar grabeste-te!
Sper sa se faca bine saracutul! sad.Sa ne mai tii la curent cu starea lui.

| MrAnonymus a răspuns:

A luat ceva boala de la alt caine de pe strada, trebuie dus la veterinar si el iti va spune ce trebuie sa faci

| FucktheSystem a răspuns:

Nu aștepta mult cu veterinarul, trebuie dus urgent! Până atunci ține-l în interior, eventual învelit, sau într-un loc cald și sigur pentru el. NU ÎI FĂ BAIE. Nu ști dacă are afecțiuni la nivelul pielii și dacă zici că e speriat asta nu o să-l ajute deloc, lasă-l să se calmeze. Nu-l hrăni doar cu lapte, gâtește niște carne și fă-o pastă, sau piure de banane (sunt foarte bune pentru câini), o să-i dea niște forță până ajungi la veterinar. Și dacă a fost bătut după ce l-a trata veterinarul o să trebuiască probabil să-l duci la dresaj sau să înveți tu singură cum să-l dresezi.
Dacă mai ai întrebări mi le poți adresa aici: https://www.facebook.com/Yodapuffy pentru că pe TPU nu mai petrec mult timp. Și dacă te-am ajutat sau mai ai nevoie de ajutor pe viitor te aștept și cu un like.

| PorcușorulDeGuineeaV a răspuns:

Du-l la veterinar, daca nu merge, s-ar putea sa placa o femela care a facut pui

NOname
| NOname a răspuns:

Nu amâna vizita la veterinar. Trebuie dus urgent. Iar baia poţi să-i faci când o să se pună pe picioare şi va scăpa de ce e mai rău.
Nu-l traumatiza şi mai mult acum. Are nevoie de îngrijire medicală, nu igienizare.

Sănătate lui Puffy şi răbdare ţie. Sper să se facă bine.