| NemNUZ a întrebat:

Trebuie sa fii profesionist ca sa dresezi un Rottweiler? Ati recomanda achizitionarea unui Rottweiler ca fiind primul caine de pana acum? Pot aparea accidente in familie si daca este crescut de mic alaturi de acea familie?

Răspuns Câştigător
| lariiiin a răspuns:

Daca este crescut cu oameni in jur nu cred ca ar avea de ce sa apara anumite pericole deoarece daca este luat de mic acesta va deveni foarte prietenes si un paznic de incredere in cadrul celor cunoscuti(oricum daca vei vedea ca vor apare probleme pe parcurs sau de mik daa semne de violente mai grave la adresa oamenilor sa il duci la lecti de dresaj sau sa iei masuri), dresajul nu este atat de greu daca stii niste lecti de baza in psihologia canina gen:tot timpul cand vrei sa il inveti cebva nou in cadrul dresajului va trebui sai pui lesa deoarece acea ii mai taie din elanul de libertate si il va pune sati arate supunere...ca lecti ar fi:cand il scoti la plimbare sa nu fi incordat, dar totusi ferm si sa ai grija sa mergi mereu in rand cu acesta, lucrul acesta va fi foarte important deoarece acesta iti va arata respect si va sti ca nu el face regulile, cand va face ceva gresit trebuie sal corectezi pe moment adica trebuie sa tragi brusc(dar nu foarte tare de zgarda)ca sa inteleaga ca a gresit, normal cand vrei sa-l faci sa mearga poti sa il inpingi putin de spate fara sa il bruschezi. sper ca te-am ajutat! tot ce am scris acolo sunt cazuri generale.dar tot timpul va trebui sa fi relaxat in prezenta lui si sa iti alegi un caine adecvat familiei si caracterului tau!

4 răspunsuri:
| ƳσʋAиdMɛ a răspuns:

Nu, nu trebuie sa fi profesionist si nu pot aparea accidente daca este invatat de mic u oameni si certat cand nu face ceva bine. O sa iti dau niste videoclipuri : http://www.youtube.com/watch?v=JJqoTN5LkDs, http://www.youtube.com/watch?v=m8Jh49-3shg si am auzit la animal planet ca un rotweiller a scapat o fetita de la moarte :) sper ca te.am ajutat :)

| Biscuiti a răspuns:

Eu am avut Rottweiler cand eram mai mica. Era femela si era foarte inteleapta. Daca nu ii dai la lupte ei nu sunt agresivi totusi sunt foarte foarte gelosi. Daca faci prostioare te sfatuiesc sa nu il bati prea des (bine imi dau seama ca nu o sa il bati. eu vreau sa zic daca il tii in casa si face in asa ceea e o sa se intample ok o sa ii dai poate o palmuta si o sa il dai cu nasu unde a facut. in fine. dar sa nu il "sanctionezi" cu palme pentru orice prostioare ca asa o sa fie agresiv cand o sa creasca.) Eu te incurajez sa iti iei un catelus din aceasta rasa. dar trebuie sa ii acorzi timp si sa te interesezi de necesitatile lui.

| Cosmotel a răspuns:

Cu dresatul nu ma pricep. Sunt carti dar nu m-am interesat. Eu l-am invatat sa dea doar labuta laughing

cum il cresti asa il ai. eu nu am avut nicio problema cu el. daca il inveti agresiv normal ca devine agresiv si daca nu, ai cel mai bland si loial caine posibil. Eu unul chiar nu cred ca turbeaza de la o anumita varsta sau nu stiu ce. Nu mi-a dat niciun motiv sa-mi fie frica de el nici cand voiam sa-i iau mancarea de la gura. Sper ca te-am ajutat cat de cat..Bafta!

| S0nofS4tana a răspuns:

Daca iti iei rottweiler sa nu crezi ca nu vor fi si accidente, nu este recomandat persoanelor care sunt la primul caine dar daca il duci undeva sa-l dresezi bine nu va fi o problema.Cu copiii trebuie sa socializeze de mic, cu trainii si cu alti caine nu prea este prietenos, dar el isi va apara stapanul pana la capat.Succes!

Întrebări similare