Buna, cainele se poate dresa oricand, numai sa fie obisnuit cu stapanul. Funda? :*
Cainii se dreseaza pana la maxim incepand cu varsta de 6 luni pana la 2 ani, fiindca peste 2 ani deja ei nu mai au energia aia care o au atunci la 6 luni. In cazul tau e aproape imposibil 20:5 sa il poti dresa, insa depinde si de cat de energic e cainele.
Irelevant cat de energetic e cainele. singura problema este cat de mult isi respecta stapanul. un caine creste in primul an de viata echivalentul a 15 ani umani, in anul 2 ajunge la 25 ani umani. de la 3 ani incolo la 25 se mai adauga 5 ani (deci la 3 ani are 30, la 4 35 si tot asa). daca este un caine de rasa mare cu expectanta de viata mica (10-12 ani) il poti dresa si la 5-6 ani, greu, dar poti. un caine mic (16-18 ani expectanta de viata) il poti dresa si la 12 ani. singura chestie este cat de mult te respecta sa vrea sa te asculte. eu am reusit sa imi dresez un caucazian de 11 ani (e baba rau, abia se misca) sa sada, sa vina la comanda si sa mearga la pas. si nu cred ca mai traieste 5 luni saraca. deci niciodata nu e prea tarziu. nu va face tumbe, dar esenta o stie
Buna. Da, se poate dresa si la aceasta varsta. Cu recompense si multa dragoste.
In mod normal, un caine se dreseaza cand are 1-2 ani insa ei sunt foarte inteligenti.Am vazut cazuri in care chiar si pe la 8, 9 ani au invatat mici trucuri chiar daca nu au chef de joaca pentru ca asta depinde si de rasa cainelui..eu zic ca daca te tii de el il poti dresa
Da.dar trebuie sa stii cum sa il dresezi si el va intelege..nu conteaza varsta atata timp cat stii sa o faci
Procentul de reusita este de 98%. Spun asta fiindca ar putea exista o doza de scepticism,acolo, pe undeva, in rest, daca te pricepi la dresaj, o sa reusesti garantat! Eu dresez un caine de 5 anisori, si se descurca exceptonal.
Deniissel întreabă: