| 13DoXy13 a întrebat:

Uraaaaa...acum am un porcusor de guineea, dar...blanita lui miroase ingrozitor. Ce pot sa fac?
Il pot pieptana... dar il pot spala?
Asta vreau sa va intreb de fapttongueorcusorii de guineea se pot spala?

Răspuns Câştigător
| Bibuşca a răspuns:

Uni dintre voi sunteti niste mari nesimtiti.Numai cereti funda eu mereu la intrebarile mele cei care rostesc ca vrea funda nu vor primi si va primi cel mai slab raspuns ca nu se milogeste.Ce aveti oameni buni cu aceste funde sa ajungeti espert TPU? Si daca ajungeti tot asa va fi voi vreti sa fi-ti mai mari nu sa ajutati oameni

10 răspunsuri:
| Bibuşca a răspuns:

Da se pot spala dar degeabasad!
Unchiul meu are unul si pute ingrozitor i-a facut baie de nu stiu cate ori si nimic miroase groaznic din cate am auzit eu de la el.
Dar il poti spala daca inca e pui poate ca ii va trece si nu va mai mirosa urat.

Sa sti cand va mai imbatrani atunci sa te tii pentru ca nu ii vei mai putea face nimic unchiul meu il are un pic mai batran dar nu batran rau si ii face baie si tot miroase si nu-l mai suporta chiar deloc si vrea sa-l vanda, lor acel porcusor le este, era foarte drag dar ce poate face sa nu-i mai puta blana spalandu-l mai mereu?
Nu poate face nimic.

Deci acum sa trecem la intrebarea mea si sa numai vorbesc despre unchiu meu si porcul lui de guineabig grin. Spalal cu sampon pentru porci de guinea(cred ca exista poti cauta in farmaciile veterinare) si spalal si nu va mai mirosa urat. Daca tot va mai mirosa va pati ca al unchiului meu

| Fantoma_1807 a răspuns:

In cazul tau este necesar sa/i faci o baita, dar foloseste sampon pentru bebelusi, porcusorii tolereaza foarte bine produsele pentru bebelusi, chiar si vitamina c pe care trebuie sa le/o dai trebuie sa fie din aceea pentru bebelusi. porcusorii se pot spala dar nu foarte des. pentru mai multe informatii poti consulta forumul gemon pentru pucelusi. eu stiu ca le trebuie o alimentatie bogata in vitamina c, patrunjel verde, frunze de telina, mai putin portocala

| Sparckling a răspuns:

Mirosul blanii se va duce in timp.O data cu trecerea timpului(o saptamana-doua)mirosul se va ''acomoda''cu casa si nu se va mai simti.Crede-ma pe cuvant.Sunt detinatoare a doi porcusori de guineea (mascul si femela) care aveau un miros naspa la inceput...acum? nimic.

| Kissy123 a răspuns:

Imbaierea, pe langa faptul ca nu este prea agreata de purcelus, nici nu este recomandata deoarece samponul indeparteaza grasimile naturale de pe piele. Este bine sa-i faci baie doar daca este strict necesar. In acest caz este indicat sa folosesti un sampon pentru bebelusi. Este mai putin concentrat decat samponul normal. Evita sa folosesti sampon pentru a spala zona capului, in mod special ochii si urechile. Poti in schimb sa o sterge usor cu mana putin umeda. Dupa imbaiere foloseste uscatorul de par. Nu il apropia foarte mult de blana si refleaza-l la o treapta inferioara de temperatura si viteza.
Blana se perie zilnic sau o data la 2-3 zile. Pieptanarea este utila doar in cazul raselor cu par lung (Angora, Coronet, Peruvian, Sheltie) cu mare atentie si delicatete.

Porcusorii cu blana scurta sau carlionatata nu necesita pieptanare. Descalcirea blanii se va face cu ajutorul degetelor pentru a-i pastra forma naturala. Taia cu foarfeca nodurile pe care nu le poti descalci.

Verifica-i gherutele lunar! Se vor taia periodic, altfel vor creste spre interior provocand neplaceri sau chiar dureri porcusorului. Taie doar varful gherutelor, la o distanta de 1 -2 mm fata de vena. In cazul in care ii tai unghia mai mult si ajungi la vena, spala locul cu putina apa oxigenata sau Betadine.

Ai grija de dentitia lui! Porcusorii pot intampina probleme precum: ruperea incisivului, cresterea excesiva a molarilor si a premolarilor sau ascutirea acestora ce poate duce la ranirea limbii. Daca animalul prezinta una dintre aceste problem, va refuza sa mai manance sau va avea problema la inghitirea hranei. In acest caz apeleaza urgent la medicul veterinar.

pls funda

| ZzDeeea a răspuns:

Da.porcusorii de guineea se pot spala

| BetaAlfaGamaDelta a răspuns:

Da.funda?

| milezpinkangel a răspuns:

Buna! O sa incerc sa te ajut cu cateva sfaturi.Din cate stiu eu, porcusorilor de guineea nu prea le plac baile.Insa daca spui ca mirosul este intr-adevar deranjant atunci il poti spala cu un sampon de copii fara sa ii uzi capul.Trebuie sa fii foarte atent la ochi, nas si urechi. Dupa baita trebuie sa il usuci foarte bine, altfel exista posibilitatea ca el sa raceasca.Il poti usca cu uscatorul, care trebuie tinut la o distanta mai mare de porcusor, si trebuie sa fie reglat pe o treapta mai mica de temperatura si viteza. Sper ca te-am ajutat.Succes cu mititelul tau.happy

| Chiuaua a răspuns:

Misto de craciun poti sa-l tai sa faci piftie.hmm bun

| alexandra_7824 a răspuns:

Da,poti sa-l speli, dar ai grija sa nu-i intre apa in urechi, si sa-l stergi bine.Baita ii faci o data la 5-6 luni si sa fie cald.Sa eviti sa-i dai salata si castraveti.Nu-i fac bine la burtica.De spalat il poti spala cu sampon pentru.pisici.Eu am porcusor de 4 ani, si e ok.Pup.