| lorena66 a întrebat:

Urgent! Acum cateva minute a cazut pe balconul meu un pui de vrabie. Are pene si ochii deschiși, dar e mic, nu se tine pe picioare. E viu, nu are nicio rana externa, dar respira foarte repede ceea ce ma sperie. Ar putea avea vreo leziune interna? Cum iti pot da seama? Cu ce l-as putea hrăni si cum?

5 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Lasă-l pe balcon, asigura-te că nu poate cădea de la inalțime (in caz ca stai la etaj), astupă toate găurile. Probabil că mama lui il va căuta, iar micuțul o va striga. Dacă nu vine (desi, ma indoiesc), să stii ca e foarte delicat de hranit, mai ales daca are doar cateva zile. E nevoie de hrană specială, cu vitamine, data in cioc cu o pipeta sau cu o seringa foarte mică (fara ac), din acelea de insulină. Eu am mai hrănit puisori de porumbei, care nu aveau nici macar pene, dar au supravietuit si au zburat la maturitate. Daca nu te pricepi e foarte dificil.
Daca esti din Bucuresti, stiu pe cineva care ar putea sa te ajute.

| Sofer a răspuns:

Îl lași pe balcon. happy

| lorena66 explică (pentru Sofer):

L-am lasat...a murit.

| flixbuster a răspuns:

Respira repede pentru ca e probabil speriat. Fereste-te sa-l atingi direct cu mainile - ii vei schimba mirostul si mama lui nu il va mai recunoaste. Daca e prea mic sa zboare si a cazut din cuib nu stiu daca il poate duce mama inapoi - teoretic ar trebui pus inapoi in cuib.

| Michaeel a răspuns:

Îl poți duce la veterinar sau medic. E greu sa întreții un pui de pasare, de asta poți avea ca și companie numai păsării deja adulte. Puii pot fi îngrijiri numai de mama lor, ea le da mâncare și toate cele. Nu vă supraviețui dacă faci tu pe mama pasăre. Știu din experienta.