| cnvv a întrebat:

URGENT!
Am gasit o capusa, acum 5 minute in timp ce faceam patul.
Am un catel de 2 ani si 5 luni, deci cel mai probabil de la el.
Insa ceva ma ingrijoareaza. In momentul cand am gasit capusa, nu se misca; dupa, am pus-o pe masina de spalat unde a inceput usor-usor sa se miste, insa era cu picioarele in sus. E mica, mai mica de un centimetru, gri si picioare mici. Nu stiu cat de mare ar trebui sa fie capul, pentru ca in locul unde ai crede ca este, e doar un punctisor.
Asa arata ea, sau capul este prins de catelul meu?
Mentionez ca inca nu i-am cumparat zgarda anti capuse/purici. De obicei, catelul meu este foarte zburdalnic si jucaus, mai ales seara, deci banuiesc ca a cazut de pe ea (e fata). Pana acum nu a prezentat vreun simptom sau ceva dubios, dar dupa ce am gasit respectiva capusa in pat. probabil a vazut ca m-am ingrijorat si s-a calmat (sper sa se fi calmat din cauza faptului ca m-a vazut agitat, nu pentru din cauza unui simptom)
Am de gand sa merg cu ea la veterinar maine, pentru ca acum e ora 11 noaptea, dar pana maine, ce fac?
Acum am pus un pahar peste capusa, pentru a nu evada, ca s-o duc la veterinar intr-o punga.

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asta este cand tii animale in casa!

| LPCTSTR a răspuns:

Omoara capusa, nu ai motive pentru care sa o plimbi si pe ea la veterinar.
Daca catelusa are veccinurile facute, nu exista motive de ingijorare.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Asa este caul ei; o poti examina cu o lupa. daca are vaccinurile la zi: catelul nu are de suferit din cauza unei banale capuse

| UnTipObisnuit a răspuns:

Du-te si cu capusa, sa vezi daca a fost cumva pe catel (daca deja s-a hranit)
Am avut si eu o experienta neplacuta cu o capusa.
Vara trecuta catelul meu care era foarte jucaus, si blanos, a inceput dintr-o data sa fie foarte trist si nu mai manca nici nu mai voia sa bea apa.
M-am ingrijorat, credeam ca e din cauza ca nu ii ofer suficienta atentie, dar dupa 2 zile am gasit-o, era o capusa in el, si era foarte greu de gasit din cauza blanii, am reusit sa o fac sa iasa.
Catelul in primele 2 zile era la fel, in a 3-a parca si-a revenit, dar in final a murit la scurt timp dupa incident.
In cazul tau nu cred ca ar fi ceva probleme daca il duci la veterinar maine

| Denysela a răspuns:

Nu este atât de grav până mâine. Eu zic să o arzi, probabil că ai scos+o cu cap, dar dacă nu e așa unde locul cu ulei și totuși dacă vei vedea ca creste alta capușa mergi la veterinar. Totuși e bine sa-i cumperi o curelușa.