| frenchinhale97 a întrebat:

URGENT!
Buna seara, TPU! Am un ciobanesc carpatin de 11 luni, aparent sanatos, insa zilele trecute a inceput sa se simta foarte rau, mai ca era sa moara. L-am dus la doctor si acesta a zis ca s-ar putea sa fi primit otrava, dar azi in timp ce ma jucam cu el l-am tras de gat (nu e prima oara) si a inceput sa planga (e prima oara) si am uitat de varianta cu otrava, gandindu-ma ca s-ar putea sa aiba un os/ramasita de os in gat. Zilele trecute a mancat multe oase si tot atunci s-a si imbolnavit. Daca ar avea ceva in gat, ce s-ar putea face pentru a-l vindeca? Operatie, ceva? Sau trece de la sine? Va roooog mult de tot, e URGENT!

5 răspunsuri:
| nightwish12356798 a răspuns:

Buna!:* uite, si eu am o catelusa micuta, e corcitura dar tot caine e si eram intr-o perioada de dupa post o perioada in care e ziua la tata si lu soramea nusafirii care trebuiau serviti cu cevs. carne.si iti dai seama ca toate oasele de la friptura de pui ii le-am dat ei. Dupa cateva zile a incelut sa fie molesita, nu mai latra si ametea (ziceai ca-i beata) in fine. Intr-un final ai mei si-au dat seama ca din cauza excesului de fier oase, ea nu a mai putul iesi cu scaunul (caca) asa ca itiau bagat o siringa cu apa in cur si GATA! Acum e bine, sanatoasa

| nightwish12356798 a răspuns:

Scuze pentru nenumaratele mele greseli. Nu ma mai chinui sa editez raspunsul. Sper sa intelegi

| RazvanRoman a răspuns:

Ai grija ce fel de mancare, oase ii dai, nu ii da oase de acuma o luna sau mancare expirata, si nu ii da oase mici cu care poate sa se inece, cumparai mancare pentru cainii happy bft

| ImCalledLamă a răspuns:

Nu cred ca e constipat asa cum a zis Bianca, daca stai la bloc si catelul adulmeca si linge chestii de pe jos si otravirea e o optiune. Nu stiu daca are ceva in gat, daca era tusea de cand i-a ramas in gat...mai mergi odata la veterinar pentru niste analize. SANATATE MULTA CATELULUI :X

| DenissaRoxana a răspuns:

Buna.
Oasele nu sunt bune pentru caini, mai ales cele de pui..deoarece perforeaza stomacul. Simtomele ar fi urmatoarele: nu mai este activ (nu se mai ridica de jos), nu mai mananca, ar bea multa apa etc.
Veterinarul trebuie sa il contrleze (radiografie, cea mai buna solutie) si sa gaseasca cauza..nu trebuie sa isi dea cu presupusul ('s-ar putea sa fie otravit')...In caz de este problema cu oasele, o sa ii faca perfuzii (cu o substanta care face cai ele sa le elimine), iar daca nu se mai poate o sa-l opereze. Iti recomand sa mergi si la alt veterinar!