| SonataArctica a întrebat:

Urgent!puppy dog eyes.
Va rog,am nevoie de ajutor!
De dimineata,am gasit in curte,pe iarba, un pui de vrabie,presupun,foarte mic,cred ca abia a iesit din ou! Nu are nici puf,nici pene,pielicica lui e transparenta si roz, i se vad plamanii di burtica care e mov.:3.
Nu am putut sa-l las acolo, desi era aproape...Si cum am doi dulai de vanatoare in curte sunt sigura ca puiul reprezenta desertul.sad.
L-am luat intre palme si am inceput sa-i suflu aer cald.A inceput sa se miste si sa sa piuie!:d. Apoi a deschis o gura maaare.Deci l-am luat in casa,l-am pus intr-o cutie de metal pe care am pus-o intr-un lighean cu apa calda.Ii dau sa manace galbenus de ou caldut,nefiert.Ii dau cam de fiecare data cand deschide gurita lui maaare.^___^.E foarte galagios si mancacios si murdaricios ceea ce ma face sa cred ca are sanse de viata.L-am intrebat pe veterinar ce as putea sa fac cu el si mi-a recomandat aa gasesc in cuib pentru ca...ei bine.sad.Nu stiu de ce n-am atasat deja de el, ea.hee hee.E atat de fragil nici ochii nu-i are deschisi.Nu stiu ce-am sa fac cat am sa fiu la scoala.Nu stiu nimic despre cum se simte sau de ce a cazut sau daca o sa die bine. Vreau ajutor!puppy dog eyes.

6 răspunsuri:
| klau95 a răspuns:

Off.Am avut si eu doi si mi-au murit findca trebuie sa stai mereu cu el si cel putin 4-5 mese pe zi intr-o seringa lapte praf 50% si apa 50% ceva moale cum ar fi galbenus, ..sau te duci la veterinar si iti recomanda ceva pe masura lui.
Acum sper ca nu ti-a murit dar sa il feresti de frig.
Daca il pui jos pe iarba cum zic unii va veni o mata si il va hali.
Daca vezi cuibu chiar daca il vei pune la loc nu il va mai ingriji ca deja simte miros de om.
Nu a ramas nimic decat sa il ti dar se va atasa de tine crezand ca esti maicasa va fi foarte frumos.PM pentru alte intrebari!

| Andr3 a răspuns:

Daca l-ai gasit pe iarna probabil a picat din cuib.Foarte bine ai facut ca l-ai luat pentru ca nu ar fi supravietuit in afara cuibului, plus ca erau si cainii tai. Daca zici ca este galacios si mananca este un semn bun.Eu zic sa nu ii faci cuib in aer liber deocamdata pentru ca va fi atacat de alte pasari sau va pica iar avand in vedere ca deocamdata nu pooate zbura.Eu zic sa il pastrezi, sa-l hranesti in continuare si sa ii iei o colivie cand va creste mai mare ca sa il ti tu pentru ca de zburat probabil nu va mai zbura. Porabil a cazut de la vant sau impins de ceilalti puisori sau chiar de mama lui.Tu continua sa-l hranesti cu galbenus si incearca si cu mei sau firmituri de paine happy

| Andr3 a răspuns (pentru Andr3):

Pe *iarba scuza-ma happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ai putea sa i dai de mancare inainte sa pleci la scoala, niste malai amestecat cu apa, cred ca rezista 5 sau 6 ore cat esti tu la scoala

| ligiligi a răspuns:

Buna!
Eu zic sa nu il pui in cuibul altei vrabiute, poate nu il va accepta si il va omori.In primul rand, nu trebuie sa il inchizi. Acesta este cel mai important factor, pentru ca daca nu se simt destul de liberi, nu mai mananca nimic si mor. Poti sa-i faci culcusul dintr-un pulover vechi sau la care esti dispus-a sa renunti, asezat pe un scaun mai lat sau pe o masuta joasa. Astfel, se va simti la fel ca in cuib.
La hranit este putin mai greu. Cumpara mancare de pasari de la farmacia veterinara. Cel mai indicat este sa cumperi mei, pentru ca poate fi consumat de orice fel de pasare. Trebuie practic sa-i bagi semintele in cioc pana cand se obisnuieste cu noua mancare. Cand mai creste, poti incepe sa-l hranesti si cu altceva, cum ar fi alune nesarate (caju de preferinta) si fructe (nu uscate). Chiar daca prima oara nu vrea sa manance, nu renunta, este singura lui sansa de supravietuire. Este cam greu, dar merita efortul. Daca o sa vrei sa il eliberezi sa faci asta doar dupa vreo 3-4 luni. Daca vrei sa il ti tu sa ai mare grija de el.Multa bafta cu vrabiuta!