| Nume6 a întrebat:

Vă este frică de câinii de talie mare? Mie da, mai ales cei "musculoși" sunt și mai fioroși, și îmi inspiră frică laughing Oare nu există riscul, fie el chiar și mic, ca fiind stăpânul lor să te atace?

14 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da, mi-e frică. mai ales de rottweileri

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca fiind stăpânul lor să te atace?
Cine să te atace? Stăpânul? Stăpânul cui, al cui, al lor, care ei? Al lor, a mai multor câini?

| Nume6 explică (pentru sadrian46):

Ca tu, fiind stăpânul unui câine de talie mare să fi atacat de către acest câine!

| sadrian46 a răspuns (pentru Nume6):

Da, se poate întâmpla. Dormea cu câinele și cu soția în acelaș pat. Câinele a devenit gelos, l-a mușcat ( câinele pe el, nu el pe câine) și l-a omorât ( câinele pe el, nu el pe câine). Cazuri rare,

| anonimg a răspuns:

Mai periculoși decât acești câini sunt stăpânii lor. Statul român nu-ți dă voie cu arme albe, dar îți dă voie cu astfel de câini; este fix același lucru. Mentalitate de doi bani: și la stăpâni, și la câini, și la...

| Felys a răspuns:

Eu am avut o corcitura de rottweiler de 60 kg si a fost cel mai bland caine posibil din lume.Era extrem de blanda cu oricine se bucura indiferent cine intra in curte si vorbea cu ea chiar daca nu il cunostea.Cand mai facea gropi prin curte si o certam desi era uriasa, se lasa in jos spasita fara sa faca pe viteaza.Acum am doua cateluse la 5 kg fiecare si daca cumva vreau sa le iau la baie sa vezi ce imi arata dintii de parca cine stie ce vreau sa le fac, una m-a si muscat ca am indraznit sa ii bag un mediament pe gat.Deci nu conteaza dimensiunea sau rasa cainelui, conteaza caracterul lor.Nici macar cum il educi, sunt pur si simplu caractere diferite si reactioneaza diferit.

| aditimus a răspuns:

Nu neaparat, se ataseaza de tine, cainii simt frica daca vede ca iti este teama chiar si stapan fiind incearca sa te certe in joaca nu sa te muste.
Daca iti este teama asa mult ai putea sa iei un fluier cum folosesc dresorii.

| Apokales a răspuns:

Sunt alergic la muscaturi si moarte, deci da.

| Eireann a răspuns:

Tata dresa caini pentru salvamont deci am crescut in preajma cainilor. Nu imi e frica de ei si stiu sa le citesc limbajul corpului si ce sa fac daca dau semne ca ar fi agresiv. Despre cainele tau trebuie sa stii ca atat timp cat esti liderul si seful nu te ataca. Pe la 1 an, 1 an si jumatate cainii trec prin asa zisa adolescenta si atunci au un comportament mai dominant dar daca esti ferm cu ei (nu sa ii lovesti sau sa strigi) si le arati ca nu tolerezi de obicei se linistesc. Mai rau e la caini mici ca stapanii nu considera grav daca maraie sau latra sau dau semne ca vor sa te muste si in general tolereaza chestii pe care nu le-ai tolera la caini mai mari.

| Adrian5575 a răspuns:

Nu stau cu frica atunci cand vad un caine fioros. Daca vrea te musca, daca nu, nu. Te poate sfasia chiar si cu stapanul langa el, nu e problema, sunt foarte multe cazuri. Daca stai cu frica, el te simte si e mai nasol.

| Cksihja a răspuns:

Dacă crești câinele de când era pui sunt șanse mici să te atace mai ales dacă crește înconjurat de mulți oameni, atunci devine mai blând decât o pisică și se dă la toți oamenii.

| EntertainYou a răspuns:

Da, pe bicicleta, imi cam e. Mai ales ca nu prea le plac bicicletele.

| AlexAL275 a răspuns:

Câini de talie mare și musculoși cum zici tu nu prea am văzut. Știam că oamenilor le este frică de cei de talie medie, pitbull sau amstaff, ăia sunt cu adevărat musculoși rolling on the floor. Eu am fost mușcat în copilărie de un câine și chiar foarte rău, am început să urăsc câteva luni câinii, după care mi-a trecut. Chestia este că nu e bine să-i provoci, provocându-i o să te muște. De exemplu, într-o zi când mergeam cu cățelușa mea să o plimb pe câmp, ne-am întâlnit cu un câine care a început să latre și să vină încontinuu după noi, l-am lăsat în pace, nu l-am băgat în seamă și a plecat până la urmă. Cu săritul la stăpân este altă problemă, depinde de ce educație îi dai și dacă te vede că domini.

| ivanhoe a răspuns:

Se zice ca, cainii nu ataca pe cei care au suflet bun sau pe cei care ii iubeste. Fals! Eu iubesc cainii si animalele in general. Le dadeam mereu sa manance la maidanezii pe care ii intalneam in cale. Asta pana ce m-au atacat vreo 5-6 dulai. M-au facut terci. De atunci nu le mai dau nimic. Nu ca nu ii iubesc, ci pentru ca mi-e frica langa ei.