| GulDan a întrebat:

Va rog nu radeti! Am luat un catelus dragut deafara si nu mi-am dat seama ca avea purici si acum am ramas cu purici in casasad si ma mai treezesc pe picor cu cate un purice si dupa o zi mi-a aparut puncte mici pe tot corpul si ma mananca putin.ce poate sa fiesad?

11 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Mușcăturile de purici provoacă reacții alergice. Asta e cu punctele roșii; ca să scapi de ei, insecticide prin casă (insectele sătule stau prin praf, nu pe animale/oameni) iar pe cățel (dacă nu l-ai aruncat din casă) trebuie dat cu o soluție anti-purici (gen Advantix, Frontline etc.). Zgarda e total ineficientă.
http://www.bayerr.ro/scapa-de-purici/

| irinuk28 a răspuns:

Buna,nu te ingrijora. Daca te-ai scarpinat sau nu, acele puncte tot apar.Asta inseamna ca trebuie sa fi alergic/a la muscatura de purice.Consulta un doctor.O sa iti recomande el o crema sau un tratament pentru acele puncte,(oricum ele dispar de la sine in scurt timp), iar pentru catel, mergi la farmacia veterinara.O sa iti recomande cei de acolo ceva pentru puricii lui.O zi buna!

| raresandrey a răspuns:

Poate fi o alergie.

| Awwwww a răspuns:

Punctele mici rosii sunt piscaturile de purice.Ca sa spapi de ei poti sa te duci la farmacia veterinara sa-ti dea o solutie impotriva puricilor, iar la catelus ( daca il mai iei in casa) o zgarda anti-purici happy.

| irinuk28 a răspuns (pentru Awwwww):

La farmacia veterinara o sa ii de-a ceva doar pentru catel.El nu e animal, mai degraba, el trebuie sa mearga la doctorul sau personal sau la un doctor de piele.

| Awwwww a răspuns (pentru irinuk28):

Nu trebuie neaparat sa se duca la un doctor de piele pentru ca nu trebuie; e pur si simplu o intepatura sau mai multe de purice si o sa-i treaca.La inceput cand te-a intepat, o sa se umfle foarte putin si o sa te manance un pic, dar dupa max.10 min. iti trece; o sa ramana intepatura dar va trece.Nu trebuie sa se ingrijoreze, pana si eu am avut probleme cu puricii la bunicii mei de la tara laughing.

| irinuk28 a răspuns (pentru Awwwww):

Pai ai dreptate, nu trebuie neaparat, dar in cel mai rau caz, petele pot sa nu se mai estompeze si sa ramana... si eu am avut un caz cu o pisica care avea purici, dar na acum asta e laughing

| LauBau a răspuns:

Punctele rosi poate sunt o iritatie de la purici, iti recomand sa faci un dus fierbinte si dupa sa te dai cu spirt pe punctele rosi si sa nu te mai scarpini.

| mrblizz311 a răspuns:

Punctele mici sunt piscaturile purecilor nu este nimic grad si recomand sa cumperi niste substante care omoara puricii din casa.

| Dyex a răspuns:

Ca-sa scapi de mancarime fa un dus bun!