Am intalnit si eu problema aceasta. Am avut fara sa imi dau seama niste pesti care ii mancau pe ceilalti. Nu stiam ce se intampla. Mi-am dat seama destul de tarziu.
Pestii xipho : Sunt pesti activi si relativ pasnici, putand trai in acvarii comune, dar mananca puii mai mici de 1 cm
Pestii Beta : Fiind un peste cu „personalitate" masculii se vor bate pana la moarte(în Thailanda se organizeaza concursuri de bataie intre masculi de Beta ). Este posibil ca un mascul sa atace si femela sau s-o hartuiasca pana survine moartea aceteia.
Pestisor de aur : compatibilitate cu alti pesti: nu ii puteti tine cu alti pesti, nici macar cu ancistrusi ori neoni. Cea mai nefericita situatie ar fi sa-i tineti cu scalari, gurami, tetrazona sau betta - nu va vor supravietui nici macar o luna! De asemenea speciile pretentioase de carasi se tin doar cu alte specii pretentioase, si nu cu fantail, cometa, wakin, ryukin sau carasi comuni.
Uite aici cateva sfaturi : http://www.zoopedia.ro/......e-353.html
http://www.acvarium.ro/? pag=utile&art=Acvarii%20marine%20-%20pestii%20cei%20mai%20recomandati%20pentru%20incepatori
http://www.acvaristica.com/index.php?act=articol&target=amenajare_acvariu
Multumesc, ma intereseaza si cum se intelege xifo cu scalarul, si ce specii pot pune alaturi de ei? MULTUMESC
IDatorită coloritului viu pe care îl au, pestii Beta sunt unii dintre cei mai cunoscuti si frumosi pesti de acvariu pe care ii poti avea.Eu am tot avut pesti Beta.Sunt o splendoare. Dar în ciuda frumuseţii lor, Beta nu pot fi ţinuţi într-un acvariu populat şi de alţi peşt.Intr-un acvariu nu va putea convietui mai mult de 1 mascul. Fiind un peste cu „personalitate" masculii se vor bate pana la moarte(în Thailanda se organizeaza concursuri de bataie intre masculi de Beta ). Este posibil ca un mascul sa atace si femela sau s-o hartuiasca pana survine moartea aceteia. Daca neaparat vrei sa ţii mai mulţi Beta într-un acvariu atunci ai grijă ca acvariul sa fie destul de mare si sa aiba numeroase plante pentru a se putea ascunde aşa cum fac şi în libertate.Sau separa-l cu separatoare din sticla.
A! am uitat sa mentionez ca sotul meu a prins un sorete(numele sau vine de la Regele Soare al Frantei, care a adus la curtea sa pestisorii acestia deosebit de rezistenti, pe care i-a pus in bazine in curtea palatului regal.
l-am pus in acvariu dar fiind o salbaticiune, altfel f f frumos, a inceput sa-i boxeze pe toti.
I-am schimbat casuta si a rezistat 2 ani la noi intr-un acvariu, a crescut si s-a facut o splendoare, dupa care am hotarat ca e mai bine sa-i redam libertatea si, dupa un ritual f patetic, i-am dat drumul in Bega.
fain.
Deniissel întreabă: