In general foarte greu. Eu nu reuseam aproape niciodata, doar daca aveam rabdare sa astept pana obosea si se ducea in cusca... sa pot inchide cusca. Cand nu reuseam il lasam liber in camera unde era cusca si inchideam toate usile si geamurile. Pana la urma, cand e singur intra in cusca ca acolo are oglinda si se vede si nu-i e urat.
Si eu am o papagalita.Eu o las sa se plictiseasca si dupa aia indrept cusca catre ea si ea intra imediat. ii dau drumul de 2 ori pe zi si o prind foarte repede p ca este blanda.
Pai papagalii mei ii las pana se plictisesc si obosesc de la zbor, se aseaza pe jos si stau sa ii prind, si ii iau sa ii pun in colivie, ai mei au devenit mai dresati, sunt asa de draguti cand sta sa le prind, nu imi fac probleme, binenteles le vorbesc pe nume...
Buna, Eu am un "Micul Alexander", cand l-am cumparat avea 2 luni, iar mama invatata cu puii de la tara de cand era copil, nu i-a fost frica de ciocul lui si a reusit sa il imblanzeasca intr-o luna, iar eu il prind: unde se aseaza el ma duc si il sperii si fac asa mereu pe oriunde se duce si oboseste si cade, ca avionul aterizeaza, il iau in mana il linistesc la piept si il duc in cusca.
Eu am avut un papagal si il fugaream toata ziua pentru ca iesea in cusca. A murit ( a inceput sa faca niste crize, deoarece cand il fugaresti se mai si loveste). Acuma am altul si nu sta niciodata in cusca( doar prin casa pe jos, la baie - la oglinda, in bucatarie etc). M-am invatat minte.
Eu aruncam cu un prosop peste el, si tamanea prins sub el.Pana la urma l-am obisnuit sa se urce pe o stinghie de lemn, si-l duceam la cusca fara sa-l ating. A invata destul de repede.
Papagalul meu intra si iese singur. el e zilnic afara niciodata n-are portita inchisa; cand plec lumina si televizorul merg....niciodata nu e singur. si uite rezultatele: PUISOR PUP PE MAMICA, CIPI BAIAT FRUMOS SI DESTEPT. ps: lasa-l liber si cand ii va fi foame il vei gasi singur in colivie
Varul meu are 2 papagali, iar de obicei acestia se plitisesc si li se face foame, sete si intra singuri in colivie
Incearca sa-i lasi asa...
Poate merge...