Se face zaharul pudra si se bat albusurile cu un praf de sare ca sa se desfaca bine. Se pune zaharul treptat peste albusuri, batand in continuu, pana cand devine o spuma tare. Se pune printr-un cornet pe o tava acoperita cu o coala de hartie in cantitati mici, la distanta una de alta. Se lasa in cuptorul cald sa se usuce si apoi se desfac de pe coala de hartie.
Ai nevoie doar de 3 albusuri si de 80 de grame de zahar.Albusurile se pun intr-un castron.Se adauga o treime din zahar si se bate cu telul pana se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor.si apoi se pun la copt
Timp de preparare:
1 h5 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 albusuri,
1 dl (88 g) zahar.
Mod de preparare: Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor.
Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
Ingrediente
alune 300 g
zahar pudră 300 g
albuşuri de ou 5
Mod de preparare
Albuşurile se bat foarte bine cu mixerul, până se obţine o spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Se pun şi alunele tăiate mărunt.
Se îmbracă o tavă cu hârtie albă, se unge cu puţin unt şi se pune cu lingura din spumă.
Se bagă tava la cuptor până când se întăresc bezelele.
Bezelele se scot doar după ce se răcesc.
INFO : Dacă vreţi puteţi să puneţi puţin cacao şi bezele vor fi şi mai bune.
Deniissel întreabă: