Din păcate prea mult nu poți să-l reduci. Este un zbor foarte lung, cu cel puțin o escală. Eu am zburat București-Madrid, apoi Madrid-Lima.
Iar ajunsul acolo este partea cea mai simplă.
Lucrurile se complică atunci când începi să organizezi traseul prin Peru. Intervin zborurile interne (care au prețuri mai mari pentru străini decât pentru peruvieni) care trebuiesc legate cu programul autobuzelor, trenurilor, etc.
Eu am apelat la o agenție din Peru cărora le-am dat lista obiectivelor pe care vreau să le văd și durata excursiei, iar ei mi-au spus ce se poate și ce nu, apoi s-au ocupat de tot - zboruri interne, transferuri, cazări, acces la obiective. Costă ceva mai mult, dar îți optimizează foarte mult timpul și-ți reduce efortul.
Astfel, în trei săptămâni cât am stat acolo am reușit să văd destul de multe: Lima, Cusco, Machu Picchu, Lacul Titicaca, desenele de la Nazca, Ollantaytambo, Canionul Colca, Arequipa și să petrec patru zile în jungla Amazoniana.
Depinde de tine cum abordezi lucrurile. Merge și pe cont propriu "la inspirație", dar dacă nu sunt foarte bine puse cap la cap s-ar putea să ai multe zile moarte.
In primul rand schimbi perioada, ca vara mereu sunt mai scumbe biletele de avion, apoi pe orice agregator de bilete de avion cauti variante pana o sa o gasesti pe cea mai convenabila. Tu toate astea ma indoiesc ca o sa ajungi la un pret pe jumatate
Nelutuborda întreabă: