Întrebare recomandată | JockerStoica a întrebat:

Vreau sa imi iau un amstaff si mama mi-a zis ca nu imi ia decat daca am grija sa il invat sa isi faca nevoile afara. Deci cum pot face acest lucru, sa-l invat sa-si faca nevoile afara?

4 răspunsuri:
| Ramona000 a răspuns:

Depinde vrei afara sau in casa
afara trebuie sa-l scoti in fiecare zi afara trebuie sa-l ti in botnita de obicei se iese pe la orele 7, 8, 9-12-8
dar poti sa-i faci tu un program al cainelui sau daca vrei sa faca in casa pune-i o cutie cu nisip si cand vezi ca vrea sa faca du-l acolo big grin funda?

| MihaelaDart a răspuns:

Un caine este dificil intr-un apartament. Cainele nu este ca pisica, asa cum il pui la vas sa invete rapid unde sa-si faca nevoile. Cu ajutorul stapanului care-l invata sa isi faca nevoile afara, un caine invata asta in jurul varstei de 9-10 luni. Trebuie sa-l scoti de 3 ori afara, mai ales de dimineata in jur de 06-07, in jurul pranzului : 12-14 si seara 20-22. Daca cainele iti face in casa, trebuie sa-l pedepsesti ca data viitoare sa nu mai faca, il bagi cu botul in ceea ce a facut si ii repeti cu o voce taioasa "NU", daca esti cu vocea slaba, cainele te simte ca nu vrei sa-l certi si iti va face si a2a oara in acelasi loc ori alt loc al casei.

| PiTbuLuL a răspuns:

Simplu cand vezi ca face pipi sau caca in casa il bati si il duci afara cu acesti caini trebuie sa fi sever sa inteleaga cuvantul NU-I VOIE! Cand vezi ca nu asculta sub nici o forma daca strigi atunci mergi si ii dai una peste bot si vezi ca atunci n-o sa mai faka.Si un lucru sa stii nu fa greseala ca mine cu pitbulu sa nu il socializezi cu oameni si animale crede-ma o sa regreti ff mult.
SAll!
BAFTAA!

| AndreeaCF a răspuns:

Buna! Din prima zi de cand l-ai adus acasa, il scoti afara dimineata, pranz si seara...incearca sa-l obisnuiesti la ore fixe. Cu ar fi: dimineata ora 7, pranz ora 13, si seara pe la 19. Ti-am dat un exemplu, acum depinde si de programul tau. In caz ca face in casa pe jos, cearta-l si nu te mai juca cu el o vreme (cateva ore). Se va obisnui daca il scoti mereu. Cainii sunt usor de dresat si va prinde repede acest obicei. Dupa o perioada el se va duce la usa cand are nevoie afara. Mult succces!