Si eu am avut pitbull. Si am fost tare mandra si multumita de el. Este un caine minunat. Si nu. Nu e o rasa de caini rea decat daca vrei tu sa fie rau. Un pitbull e ca si un copil. Cum il educi asa il ai. O sa vezi ca o sa fii tare incantat de el/ ea.
Faptul ca ai curte e si mai marfa ca ei au multa energie si e bine sa si'o consume.
Cat despre ce sex sa iti iei e irrelevant.
Daca vrei sa faca pui si sa faci o mica afacere din asta sa zic asa ia'ti femela. Daca nu mai bine iti iei mascul ca sa nu ii porti de grija ca poate ramane gestanta cu orice maidanez cand e in calduri(noaptea cand tu dormi se pot intampla minuni din astea ) ). in caz ca ai de gand sa ii castrezi sa iti iei de o grija cu perioadele lor de calduri..chiar nu conteaza daca e femela sau mascul.
Orice greseala am facut ca tine de gramatica sau nu scuza'mi-o. Folosesc telefonul si imi mai face figuri cu auto corectarea asta.
Sanatate si sa te bucuri de minunatia pe care urmeaza sa ti'o iei.
Vrei sa spui un amstaff,pitbullii sunt rari,nu vad de unde ai face rost de unu,in sfarsit,poate stii tu ceva.
Tocmai,cum il cresti asa il ai, obisnuieste-l cu oamenii ca sa nu iti faca pagube, dar ai grija sa nu iasa pampalau.
Parerea mea...cei misto caini amstafii.
Cane corso, doberman, rottwiler...
In primul rand trebuie sa fi foarte autoritar cu el si in al doilea rand eu iti recomand husky siberian
Pitbullii sunt rari, şi toată lumea ştie că nu sunt cuminţi. Ai grijă să-l dresezi bine. Iar dacă nu ai botniţă pentru el, primeşti amendă de 3.000 de lei, aşa am auzit. Trebuie să se obişnuiască cu lumea, ca să nu muşte sau altele.
1. A lăuda întotdeauna un pit bull (sau orice alt câine) nu este o idee bună. Prea multă laudă duce la faptul că animalul se va obişnui să fie mereu apreciat şi nu va avea vreun efect atunci când este spusă în cazul efectuării corecte a unei comenzi. În cazul în care pit bullul a învăţat o nouă comanda / truc nu folosi lauda. Dacă a învăţat deja să se aşeze la comandă şi execută acest lucru ori de câte ori îi dai acest ordin, nu-l lăuda în continuare. Trebuie să înveţe să-şi merite laudele atunci când a făcut ceva nou.
2. Nu-i da prea multă atenţie câinelui tău de fiecare dată când o cere, deoarece câinii nu fac întotdeauna diferenţa între o joacă şi un exerciţiu şi poate chiar să-şi piardă uşor controlul pentru a primi atenţia pe care ştie că oricum o va primi.
3.Arată-i pit bullului tău că agresiunea nu este permisă şi nu este tolerată. În cazul în care câinele învaţă că doar dacă latră tu dai înapoi, atunci se va folosi de această metodă de manipulare şi va prelua conducerea în această relaţie. Evită să ajungi la un astfel de rezultat şi arată-i pit bullului tău cine-i şeful în toate situaţiile. În acest fel, animalul îşi va pierde agresivitatea.
4.Pentru un pit bull tânăr şi nedresat, prea multă joacă poate duce la emoţie şi pierderea controlului. Se recomandă să folosiţi joaca drept recompensă. Câinele are dreptul doar la un joc odată şi doar tu hotărăşti cât timp are voie să se joace.
5. Câinii pit bull sunt patrupezi lacomi la masă şi cu o poftă de mâncare debordantă. De aceea îţi recomand să păstrezi strict şi precis timpul de hrănire.
6.De obicei, pit bullii devin mai dominanţi şi mai agresivi dacă ajung într-o situaţie superioară în raport cu stăpânul lor. Tocmai de aceea, dacă îi interzici pit bullului să se urce pe canapea, pe masă ori în patul din dormitor, nu numai că păstrezi casa curată, dar şi câinele va deveni mai ascultător. Locurile înalte unde se pot aşeza pit bullii sunt, pentru ei, o modalitate de a deveni dominanţi. Păstrează aceste locuri doar pentru tine!
7.Libertatea pe care i-o oferi, foloseşte-o ca pe o recompensă. Prin utilizarea inteligentă a lesei îţi înveţi pit bullul că un comportament bun, ascultător, duce la mai multă libertate de mişcare.
8. Sfaturile de mai sus pot parea un puţin crude, dar nu uita că pit bullul are nevoie să fie lăudat, dar şi ţinut din scurt, pentru a şti cine e şeful "haitei".
9.Nu contează ce pit bull super-desebit ai dresat, el va rămâne în continuare un animal cu instincte sălbatice, nu va fi un câine perfect. Din când în când e posibil să-ţi nesocotească comenzile, de obicei în momente în care se lasă pradă instinctelor, însă acest lucru nu înseamnă că ai un câine agresiv. Important e ca de fiecare dată când încalcă un ordin să-l pedepseşti şi să reiei dresajul.
Ai spus: femelă sau mascul?
Depinde ce-ti place pentru ca probleme pot fi si cu masculul si cu femela (ma refer la potentialul agresiv, nu la probleme de sanatate)
DAR
indiferent de rasa, daca ar fi sa imi iau maine caine as alege fara sa ma gandesc prea mult o femela; personal, sunt angoasat de momentele cand trebuie sa merg undeva cu el si imi dureaza drumul dublu sau triplu datorita opririlor din 2 in 2 metri pentru a marca un copac, stalp, piatra, fir de iarba; apoi, nu stiu daca este o intamplare sau nu, in zona unde locuim sunt aproape numai masculi, motiv pentru care este dificil sa il lasi sa se joace cu altii, oricand existand riscul unei incaierari.
Pai eu am un pitbull, si este ce-l mai dragut catel de pe planeta, doar ca se sperie si de o pisica da, este un mare fricos dar toti oameni se sperie de el pentru ca eu sunt fata(dupa nume0 si am cam 1, 45-1, 50 si ma cam alearga.Da este un bun pazitor si stie cum sa isi apere teritoriul si stapanii ( te asigur ca daca cineva il va vedea sigur o sa ii fie frica sa intre in curtea ta neinvitat/a. Dar trebuie si sa il inveti sa stie cateva reguli de baza si sa nu fie rau chiar daca nu cunoaste o persoana. Eu zic ca ar fi mai bun un mascul(parerea mea ). Alte rase un ciobanesc caucazian (este o pufosenie `giganta`), amstaff, coker, bighel. Sper ca am fost de folos.
Istoria acestei rase începe undeva în secolul al XIX-lea. Prin încrucişarea dintre bulldog şi terrier s-a încercat obţinerea unui câine activ, capabil să fie jucăuş şi totodată un atlet puternic. Blana scurtă, musculatura bine definită, gâtul şi pieptul late, capul plat, îi dau pitbullului aspectul unui câine puternic şi agil. Urechile se cupează, în general, într-o formă ascuţită. Înălţimea variază între 35 şi 60 cm, iar greutatea între 10 şi 35 de kilograme.
Din pricina aspectului său exterior şi a temperamentului vulcanic, Pit Bull Terrier-ul American a stat în centrul mai multor poveşti despre atacuri la adresa oamenilor. De fapt, rasa este dominată de dorinţa de a place stăpânului şi manifestă agresivitate în raport cu alte animale sau, mai ales, alţi câini, atunci când i se cere. De altfel, este cunoscută folosirea acestor patrupede în luptele ilegale de câini.
În ciuda acestei reputaţii pătate, dacă sunt socializaţi şi se subordonează fără discuţie unui stăpân calm, încrezător şi care ştie să se impună în faţa câinelui, aceştia nu îşi vor manifesta latura violentă, ci dimpotrivă. Sunt animale amuzante, jucăuşe, extrem de loiale şi pline de afecţiune faţă de membrii familiei, fie ei adulţi sau copii. Aproape în toate cazurile vorbim despre câini obedienţi, dornici să-şi servească stăpânul, ceea ce va naşte în aceşti câini instincte puternice de protecţie şi îi face capabili să lupte până la moarte pentru a-şi apăra stăpânul sau proprietatea acestuia. Sunt câini de pază dominaţi de curaj şi inteligenţă, care uneori manifestă aceeaşi tendinţă de protecţie şi în situaţiile care nu o cer.
Se înţeleg bine cu alte animale de casă, mai ales dacă au fost crescuţi împreună de mici şi îi consideră membri ai familiei. Per ansamblu, sunt câini prietenoşi, dar nu sunt recomandaţi oricui, fiindcă nu oricine îl poate stăpâni. Fiind atât de iubitor, stăpânii îl răsfaţă sau nu se impun şi se trezesc la final cu un câine neascultător, care se crede stăpânul casei.
Totuşi, este un câine care ştie să se poarte minunat cu micuţii familiei. Tolerează bine durerea, aşa că sunt un partener de joacă apreciat de copii, mai ales să îndură cu stoicism şi o joacă mai dură, tras de urechi, de coadă. Evident, nu tolerează acelaşi tip de comportament din partea străinilor, aşa că ar trebui să fii atent când îl laşi singur în prezenţa unor copii necunoscuţi lui.
I se spune în multe feluri: Pitbull, Pit, Pit Bull, Pit Terrier, Half and Half, Staffordshire Fighting Dog, Bull Baiter Dogs, Old Family Dog (Irlanda), Yankee Terrier (America de Nord), Rebel Terrier (America de Sud). Indiferent de nume, pitbullul rămâne un câine dornic să-şi mulţumească stăpânul, iubitor, jucăuş, amator de mişcare şi de plimbări lungi.
Dacă vrei să devii stăpânul unui astfel de câine trebuie sa stii ca pitbullul nu este un accesoriu care îţi întregeşte imaginea. Este un prieten care-ţi va fi alături pentru mulţi ani!
Nu uita lesa!
Lăsând la o parte faptul că legea interzice plimbarea câinilor din această rasă liberi, lesa si botnita îşi găsesc utilitatea rapid, indifferent ce situaţie întâlneşti în plimbarea alături de companionul tău.
Lesa/botnita dă siguranţă unui străin care doreşte să-l mângâie sau să-i arate afecţiune. Un stăpân responsabil, care iubeşte pitbullii, va căuta orice
modalitate de a respecta regulile şi de a reprezenta rasă aşa cum trebuie.
Atenţie la alimentaţie!
Trebuie evitate alimentele de câini care conţin soia, prumb sau grâu, deoarece sunt cunoscute problemele cu pielea pe care le au pitbullii de la o alimentaţie necorespunzătoare
Nelutuborda întreabă: