| Gabriela_Ariana_1998 a întrebat:

Vreau sa îmi iau un iepuraș, ca si animaluț de companie si am nevoie de câteva detalii ca sa stiu de ce am nevoielaughing.
In primul rând, vreau sa stiu in ce il pot tine? Am avut pentru hamsterul meu care a murit dupa vreo 3 anișori, un acvariu, dar din cate am înțeles iepurașilor le trebuie ceva mai mare si nu stiu exact ce sa ii iau.
In al doilea rând, cum se manifesta ei in general? Se îmbolnăvesc repede?
Dacă mai știți si alt fel de informații va rog sa îmi Spuneti.

Răspuns Câştigător
| Naty_Naty_1995 a răspuns:

Stai la casă sau la apartament? Am avut și eu unul dar îl țineam în apartament și era destul de nasol, mirosea Casa, uneori mai făcea bobițe pe jos, își aruncă fânul pe afară... Dacă stai la casă îl poți lăsa când e vreme bună cu cușca afara sau poți ruga un părinte să îți facă un locului pentru el afară să aibă mult spațiu. Dacă o să îl ți în cușcă mereu, trebuie să îi cumperi așternut, apă, mâncare și dacă vrei o ascunzătoare (o căsuță). Așternut poți să iei rumeguș dar murdărește Peste tot în afara cuștii, poți să iei așternut din lemn din bucăți mici de lemn care cred că absoarbe mai bine dar o să ai nevoie de foarte multe, și poți lua fân pe care îl poate mânca și îl poate folosi ca așternut dar miroase foarte tare a fân. La mâncare, nu îi place orice fel, poți să îi iei amestecături de semințe, legume uscate și își poate alege ce vrea, despre legume, îi poți da dar nu multe și Cartofii deloc. Pentru apă al meu a știut să bea și dintr-un vas, de ex scrumiera, dar îi poți lua și sticlă din aia pentru animale. Cușca trebuie să fie mare, să aibă loc să țopăie. Trebuie să ții cont că în câteva luni va crește mare dar dacă îți iei iepure pitic, va fi puțin mai mic decât iepurii normali. Ca să nu îmbolnăvească nu îi face baie, își face el singur, să nu îi fie frig la urechi și dacă are o rană pe urechi trebuie să îl duci la doctor. Și trebuie să ții cont că ei mai fac zgomot, te zgârie, poate te mușcă și își face nevoile pe unde apucă. Spun din experiența mea cu iepurii. Sper că te-am ajutat.

| Gabriela_Ariana_1998 explică (pentru Naty_Naty_1995):

Si gen in timp se acomodează si devin mai prietenoși? Cam cât timp durează procesul asta?

| Naty_Naty_1995 a răspuns (pentru Gabriela_Ariana_1998):

Cam câteva zile cât se acomodează vreo săptămână o să fie mai fricos și neobișnuit cu tine, după o săptămână o să înceapă să se acomodeze cu tine si cu noua lui locuință și peste vreo lună cred că va fi prietenos și obișnuit.

2 răspunsuri: