Ste un animalut ca toate celalalte, dar spre deosebire de hamster, e mult mai activ si te poti juca cu el. Hamsterul sta mult, ascuns in rumegus, si e mult mai sperios.
Ingrijire.
Nu e asade usor sa ingrijesti un Porcusor. O data la 3 zile trebuie sa ii schimbi fanul sau rumegusul unde sta, trebuie sa aiba o cusca mare si spatioasa ( cele mi indicate sunt cele de 1 metru lungime ), iar de obicei mananca: salata, mere, morcovi...ce mananca razatoarele happy. Nu trebuie sa ii faci baie, fiindca poate raci.
Un Porcusor de Guineea traieste in jur de 6 - 7 ani, daca e sanatos. Un hamster in jur de 2 - 3 ani.
Uite un site despre el: http://www.gemon.ro/ingrijirea.htm
Pa!
Am avut eu un porcusor de guineea. Este unul dintre cele mai dragalase animale de companie care nu necesita foarte multa ingrijire (nu mai multa decat un catel). Trebuie sa-i cumperi o cusca sau un acvariu in care sa-i pui un strat de talas (se gaseste in orice pet-shop) pe care sa il schimbi o data la patru sau cinci zile. Trebuie de asemenea sa-l plimbi din cand in cand, asa o faceam eu pe a mea fericita. Acest lucru este necesar mai ales daca nu intra in contact cu alti porcusori de guineea. Obisnuiam sa o las sa se joace cu pisoii mici, dar doar cu cei care nu pareau periculosi sau bolnavi. Il plimbi cam la doua sau trei zile. Dupa fiecare plimbare trebuie sa il speli bine. Dar ai grija sa nu-i uzi capul si sa folosesti doar sampon special pentru rozatoare sau pe cel recomandat de medicul veterinar. La medic nu trebuie sa il duci decat dupa ce l-ai cumparat (pe a mea cand am cumparat-o avea o ciuperca deci iti recomand sa faci o vizita medicului veterinar la cateva zile dupa ce il cumperi). Cat despre hrana... Exista in magazine mancare speciala pentru porcusori de guineea, dar iti recomand sa o alternezi cu alte fructe si legume, precum marul, morcovul si salata. Dar sa nu-i dai niciodata castravete sau pepene, pentru ca este daunator pentru sanatate. Poti sa cauti sa culegi si iarba, dar sa fie nu din aceea subtire, ci una groasa si taioasa, care creste mai inalta. Stiu ca o adora.
Cam atat despre aceste mici rozatoare. Aceasta este insa doar o informatie vaga despre ei. Daca vrei sa citesti totul despre rase, alimentatie, reproducere, boli etc. poti intra pe http://www.gemon.ro/
Acesta a fost site-ul cu ajutorul caruia am crescut corect un porcusor de guineea sanatos si fericit.
Este o responsabilitate foarte mare sa ai un porcusor de guineea.trebuie sa le tai gherutele odata la 2 sau 3 luni, daca nu ii dai ce trebuie poate avea probleme cu stomacul(trebuie dus la veterinar), pot avea probleme respiratorii, ii trebuie facute injectii.
alinamoise66 întreabă:
Deniissel întreabă: