Veveritele au nevoie de spatiu de harjoneala iar un apartament, sau chiar o casa cu gradina, este putin probabil ca le poate oferi un mediu propice. Inchizand o veverita in apartament nu facem decat sa o chinuim si sunt putine sanse ca ea sa supravietuiasca. Natura a inzestrat veveritele cu gheare lungi si ascutite, acestea nu numai ca pot provoca rani serioase dar pot distruge si lucrurile din jur. Iata cateva argumente pentru a nu tine o veverita in captivitate, ramanandu-ne insa bucuria de a le privi libere, in parcuri, paduri sau uneori, gradinile noastre.
Bună.
Las-o să trăiască în pădure, acolo unde îi este locul și bucurăte de ea în momentul când o vezi.
Este un animăluț gingaș și foarte iute.
Animalele în general trebuie lăsate să conviețuiască în habitatul lor natural.
Sfat: un cățeluș mic, haois, drăgăstos și să vină mereu după tine.
Pa, pa.
Nu se poate creste deoarece ele au nevoie de spatiu si nu o mai prinzi daca ii dai drumul prin casa!
Veveritele au nevoie de mult aer din padure (sau parcuri etc.). Ele nu pot trai, din pacate pentru. tine , in apartament.
Am vazut 2 veverite de vanzare in Piata Rahova, inainte de Paste; nu stiu pretul ca nu m-a interesat. Vanzatorul le tinea in acvariu ca cel pentru hamsteri. Ar fi bine sa stai la curte, altfel cred ca o sa iti devasteze apartamentul.
Mediul de viata al veveritelor sunt in parcuri paduri etc. ea fiind salbatica . Nu se poate creste in apartament.
Nu cred! ele au nevoie de mult spatiu... nu e chiar cea mai buna alegere pentru. un animal de companie:p
Viata intr-un apartament este un chin pentru un animal salbatic care are nevoie de spatiu si de mediul lui natural.Este o nedreptate sa chinuim un animal salbatic doar pentru satisfacerea propriilor capricii.Si mie imi plac. ursii. dar nu ma gandesc sa aduc unul in apartament.
Eu cred ca nu este bine sa chinui o veverita tinumd-o departe de padute (chir si eu as vrea o veverita -dar nu vreau sa o chinui)
Buna,stiu ca este cam tarziu sa-ti raspund la intrebare, dar da, veveritele se pot creste in apartamente.Este chiar o romanca crescatoare de 5 ''rase''de veverite care le vinde doar cand sunt pui, ca sa se imblanzeasca si sa se ataseze de tine.Le vinte cu 250-350 lei.
Deniissel întreabă: