Buna.
Si mie mi-a luat cam mult timp sa o conving pe mama sa-mi ia un porcusor de Guineea,dar in final am reusit.
Am facut in felul urmator:
Era iarna,iar eu am batut-o la cap pe mama sa-mi ia un caine. Tata era de acord,dar mama a spus ca daca vom cumpara un caine fara permisiunea ei,ea il va da la altcineva cand noi nu vom fi acasa.
Deci decat sa se intample asta cu saracul caine,ne-am decis sa renuntam.
Dupa putin timp i-am cerut mamei un porcusor de Guineea.I-am explicat ca e micut,nu are nevoie de cine stie ce mancare, nu trebuie plimbat, e dragut si pufos etc.
Mama a zis ca o sa vedem.
De paste mama mi l-a cumparat.
Si acum il mai am.Nu face galagie,e cuminte,il iubesc mult.
Acum sa vedem ce facem in legatura cu problema ta...
Eu zic sa ii spui tatalui tau din timp ca vrei un papagal,adica nu mergi la el ii spui ca vrei un papagal, iar apoi sa te astepti ca maine sa mergeti sa cumparati(ar putea merge, dar daca tatal tau ar fi 100% de acord). Daca el nu e de acord tu trebuie sa ii spui asa de mai de mult timp,pentru ca atunci cand va fi ziua ta,sau Pastele,sa Craciunul, ai sa vezi ca el o sa-ti cumpere papagalul drept cadou.
Este foarte important sa nu iti presezi tatal(gen "Vreau papagalul'',''Cand o sa-mi cumperi papagalul?'',''Nu mai am rabdare'' etc.).
Totusi e bine cand ramaneti singuri discutati tot felul de chestii sau esti plictisit poti sa ii spui asa mai visator:''Ce tare ar fi sa avem un papagal''(asa ii ziceam si eu mamei).
Sunt multe solutii.
Eu sper ca te-am ajutat cu papagalul.
Daca nu reusesti sa-l convingi trimite-mi un mesaj pe privat, poate imi mai vin ceva ideei.
Succes!
anonim_4396 întreabă: