anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau un răspuns urgent.
Buna TPU! Îmi voi cumpăra un bichon, planurile sunt făcute. Insa am o singură întrebare.
Îmi puteți spune mai multe detalii despre igiena lor? Cum sa il învăț aa își facă nevoile in același loc mereu, sa nu roadă prizele, cum sa il spăl fiindca știți si voi ca cu siguranță un câine e greu de spălat. Plus ca părinții au zis ca eu o sa il spăl si stiu unii câini care s.au acomodat mai încet, alții mai rapid, alții deloc. Funda celui aare îmi da informații mai multe. Nu vreau sa fie luate de pe net, daca puteți
.

Răspuns Câştigător
| Iyulia3712 a răspuns:

Incep prin a-ti spune ca tot ce zic aici e din proprie experienta. Asa. Cu scosul afara e complicat. Unii caini o prind mai repede, altii mai incet. Cert este ca prima data cand il vei scoate afara va fi foarte speriat si bulversat, asa ca sa nu te astepti la prea multe. App: El trebuie scos afara doar dupa 10 zile de la al doilea vaccin, dupa ce s-a produs imunizarea. Te sfatuiesc sa il inveti pe ziare pentru inceput (daca folosesti parura absorbanta e posibil sa o sfasie cu ghiarele). Eu am lucrat cel mai bine cu recompensele, sunt la farmacie biscuitei speciali. Cand face de exemplu pe covor il bati putin (doar cat sa-l sperii) cu un ziar si ii bagi botul acolo, dupa care il duci la ziar si ii spui ca acolo se face. Repet, cu bataia nu rezolvi multe, dar la inceput ca sa.i formezi reflexele are nevoie de un ziar peste fund. Procesul asta va dura putin (la mine abia dupa un an nu a mai facut DELOC in casa, in rest dupa cinci luni mai facea ocazional), dar nu trebuie sa te sperii, va invata pana la urma. Trebuie scos de 3 ori pe zi afara (de preferat la 7-8 dimineata, 1-2 dupa amiaza si 7-8-9 seara) si spalat tot de atatea ori. Iti recomand sapunul de casa, e foarte eficient si nu contine chestii toxice, dar daca nu ai poti dilua niste sampon de catei normal. Catelusul trebuie spalat doar pe labute, iar apoi sters bine cu prosopul si uscat cu fionul doar cand e mai rece (toamna tarzie-iarna) si cand il speli complet (recomand o data pe luna). Trebuie periat cat mai des, o data la 3-4 zile idealul, dar obisnuit de mic. Nu am insistat cu periatul la a mea si pana la ora asta trebuie 3 oameni ca sa perieze ca lumea un bichon. Sa nu te sperii, nu e foarte greu sa-l speli daca il inveti de mic, pana la urma e un caine de 4 kile, nu stiu de ce iti imaginezi tu ca e asa greu de stapanit. Cat despre ros, aici e chestie de noroc, adica eu nu am avut probleme cu a mea, dar totusi ce poti tu sa faci este sa ii asiguri mereu jucarii pe care sa le poata roada. Cu mâncatul de 4 ori pe zi prima data, apoi scazi la 3 si in final la 2 mese pe zi. Ei au perioade, deci vor fi zile in care va manca super mult si zile in care va manca super putin, deci sa nu te ingrijorezi aiurea. Daca totusi trece o saptamana fara sa manance nimic, de atunci te poti ingrijora. Cam asta e treaba, daca vrei sa discutam mai multe sau mai ai nelamiriri putem vorbi in privat. Sper ca te-am ajutat happy

3 răspunsuri:
| AmaliaMarilena a răspuns:

P.S am greșit categoria...

| AnielaaEllaMaxii a răspuns:

Nu, n-ai gresit cadetegria happy Mdeh. Si eu imi iau bichonel laughing Cand vezi ca vrea sa faca il iei repede si il pui pe 'scutec' (este un material absorbant, il gasesti pe la pet shop-uri ) Si repeti asta pana intelege. Cand face, la inceput sa-i dat o recompensa big grin Asa va intelege ca e bine. Cand face unde nu trebuie, cearta-l, dar nu tipa. Hmm. Nu cred ca o sa roada prizele dar de obicei rod lucruri de plictiseala asa ca i-ai jucarii de ros sau dentastix laughing Cum sa-l speli. Pai, aici e usor. Pur si simplu. Prima oara umezeste-i blana nu sa dai cu apa direct asa. P.S Eu zic sa-i faci si un program. Adica cand sa manance, cand sa iesiti etc. Daca mai ai vreo intrebare pune-o big grin
Bafta cu micutul!

| Talmacel_Alexia_1999 a răspuns:

Il iei repede si il duci in locul ala.Ii spui Bravo dar fara sa tipi daca greseste ii spui Nu dar fara sa tipi si daca face corect mai adauga si ceva bun pentru el.
Sau folosesti scutec este anume pentru animale

Daca roade cumpara-i jucarii si cearta-l daca vrea sa mai roada ceva care nu are voie.

Il speli ca pe un caine normal.La urma il piepteni si gata.Cum faci tu baie asa trebuie sa faca si el deci
... laughing

Sa faci un program cand mananca daca vrei poti sa ii dai si un bonus la sfarsitul zilei ii dai cand e cuminte in ziua respectiva.

Sa il scoti la plimbare zilnic happy