| mastersinky a întrebat:

Ziceti-mi si mie va rog, urgent ce trebuie sa ii fac cainelui meu de rasa beagle de numai 2 luni care l-am luat ieri sa nu mai roada si sa nu mai muste... cand ma joc cu el vrea sa ma muste ...Va rog din tot sufletul!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa aiba jucariile lui.cand roade altceva trebuie certat si apoi dat jucaria lui si o micutza tratatie,potrivita cu varstpoti sa mai faci rost de u chestie care face zgomot (jucarie,trompetica) si sa o suni cand te musca,apoiiar mica trataie si pot fi doar mangaieri si felicitari calduroase
toata dresura se bazeaza pe mita,distragerea atentiei de la lucrul 'rau' pe care il face,urmata de felicitari
trebuie sa fii mai relaxat.nu intra in panica ,trebuie sa ai si rabdare si nu uita :e copil!

6 răspunsuri:
| anka95 a răspuns:

In primul rand trebuie spus "Nu" si "Nu e voie" de fiecare data cand te musca sau vrea sa te roada de mana.Cainele trebuie sa stie foarte bine dinainte ce are si ce nu are voie, ce i se permite si ce nu. Dupa ce i-ai spus "Nu" ii dai o jucarie de-a lui pe care sa o poata roade si sa faca ce vrea cu ea.Nu trebuie nici sa aiba absolut toate jucariile la dispozitie pentru ca atunci se va plictisi de ele foarte repede si il va tenta mai mult mana ta.Cateva luni bune nu ai ce sa faci, e mic si trebuie sa-i creasca dintisorii pentru ca mai apoi sa-i cada dintii de lapte.Tot ce trebuie sa faci e sa aplici ce am scris mai sus si sa ai rabdare. P. s. Si eu am beagle daca vrei sa mai discutam pe tema asta da-mi p. m.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara-i oase, nu mai stiu cum se numesc...sunt pentru catei mici...probabil ii cresc dintii...si are nevoia sa roada...
Sa fii fericit ca inca nu ti-a ros mobila sau papucii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara-i jucarii de cauciuc sau oase false pentru caini. Eu am avut catel si i-am dat o manusa de fash captusita care avea mirosul meu si ma jucam cu el. Nu mi-a mai ros pantofii si covorul. Faptul ca roade tot este un semn de stres din cauza schimbarii mediului si a despartirii de mama. Trebuie sa fii calm si cald cu el, sa ii vorbesti frumos si sa il mangai mult. Toti cainii cand se joaca incearca sa muste, dar se opresc inainte sa doara, dar la varsta asta dintii sunt inca ascutiti si ii simti. Ai grija de el si iubeste-l

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa aiba jucariile lui.cand roade altceva trebuie certat si apoi dat jucaria lui si o micuta tratatie, potrivita cu varstpoti sa mai faci rost de u chestie care face zgomot (jucarie, trompetica) si sa o suni cand te musca, apoiiar mica trataie si pot fi doar mangaieri si felicitari calduroase
toata dresura se bazeaza pe mita, distragerea atentiei de la lucrul 'rau' pe care il face, urmata de felicitari
trebuie sa fii mai relaxat.nu intra in panica, trebuie sa ai si rabdare si nu uita :e copil!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa-l socializezi cu alti caini.(ai prietenilor)si nu il pedepsi ca o sa muste mai rau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumparai oase de ros, jucarii din cauciuc si altele...doar daca doarme in casa ai grija...ca la mine mi-a ros un evantai, plapuma si papucii...