| djcretum a întrebat:

Acte pentru certificat de nastere, in cazul pierderi, respectiv furtul! si pasi ce trebuie urmati pentru a intra in posesia unui alt certificat?! (precizam ca s-a furat si CI, odata cu certificatul, persoana in cauza avand in posesie doar o copie a certificatului de nastere furat)

6 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Mergi la politie si il declari pierdut (pentru ca daca il declari furat le va lua de vreo 2 ori mai mult sa t-i le refaca)... Iti vor spune ei ce sa faci. Probabil va trebui sa le declari pierdute la un ziar local... si sa platesti taxele aferente eliberarii certificatului de nastere si cartii de identitate.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Il declari pierdut.Mergi la evidenta populatiei unde iti vei face un buletin provizoriu..cu care iti vei reface certficatul de nastere...cu care iti vei reface buletinul laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Mergi la primul post de poliție pentru a declara actele furate, nu pierdute.
În cazul pierderii ești bun de plătit amendă.
Poliția te poate îndruma ce ai de făcut după ce împrealabil ai depus cerere că ți s-au furat în împrejurări necunoscute.
Baftă.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie intai sa anunte furtul actelor intr-un ziar de tiraj (Evz, Romania Libera, etc).
Primul drum trebuie facut la sectia de politie de care apartine persoana in cauza, sa declare furtul sau pierderea.
Apoi, dupa primirea unei hartii provizorii de la Politie, Evidenta Populatiei, trebuie sa mearga la primaria care a eliberat certificatul de nastere in original pentru a i se emite o copie (nu xerox) a certificatului de nastere. Nu cred ca va fi dificil deoarece persoana in cauza are deja o copie a certificatului de nastere.
Dupa completarea unei cewreri la Evidenta Populatiei, i se va elibera o noua carte de identitate.
Mult succes, si sa ne spuneti si noua daca ati rezolvat problema!
Daniela

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In cazul in care ati pierdut certificatul de nastere, pentru a vi se elibera un duplicat trebuie sa va adresati direct serviciului de stare civila din raza domiciliului, pentru obtinerea unuia nou.

In cazul in care domiciliati la momentul respectiv in strainatate, puteti mandata pe cineva din tara pentru a obtine un exemplar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am, dar am pierdut si eu certificatul de nastere si buletinul si nu stiu ce acte imi trebuie ca sa le fac din nou.ma puteti ajuta