| Notme a întrebat:

Am auzit ca se da alocatie copiilor care sunt in strainatate, pana la 18 ani. iar daca continui studiile iti da si dupa 18. e adevarat? daca da. ce ar trebui sa fac sa primesc si eu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

B3auty, tu stai in spania.nu poti primi alocatie din romania.decat daca parintii tu au facut o cererea inainte de a veni aici sau daca dovedesti ca la anii tai, tu esti parca el segundo de bachillerato, studiezi in romania.copii care au pana in varsta de 7 ani pot primi din romania(dar acolo, nu aici), nu au nevoie de dovezi. tu nu poti primi.si mai gandeste ca alocatia din romania nu stiu daca este 10 euro pe luna. daca mergi la studii, la facultate poti primi beca de estudios, sunt vreo 300 euro mi se pare, daca iei peste 8.cat despre cei 25 de euro de care zice andrutza-trebuie ca parintii tai sa nu depaseasca un venit de familie anual mai mare de 11000 euro, adica sa nu aibe nomine mai mari de 500 de euro lunar fiecare. ti-am dat un link de la seguro-social.deci,din Romania nici o sansa.totusi luni da un telefon la seguro si intreaba. p, aia din romania las-o balta, mai ai un pic si implinesti 18 ani, asa ca oricum "no vale la pena"

7 răspunsuri:
| Leea1234 a răspuns:

alocatie nu se da decat pentru cei care s-au nascut in tara respectiva!(ex.eu sunt in spania)aici imi dau lunar cate 25 euro pana cand copilul meu va implini 18 ani. indemnizatia se numeste "hijo ha cargo", du-te (daca locuiesti in spania)la seguridad social si intreaba, iti vor da ei mai multe detalii! daca ai nelamuriri contacteaza-ma!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andrutza, inseamna ca tu nu ai declarat nici un venit sau este minim sau deloc. o indemnizatie pentru "hijo a cargo"depinde de ce fel de venituri ai si daca mai cotizezi ceva de la seguro sau nu. e prima oara cand aud pe cineva ca ia indemizatie pentru "hijo a cargo", de obicei iau doar cei care au copii cu handicap sau cum spuneam, cu un venit foarte mic, sa nu depaseasca 11000 euro pe an.numai ca la declaratia de renta(daca o faci?) se ia in calcul. http://www.seg-social.es/....../index.htm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca au implinit copii 18 ani continua studiile siti da alocatie.sau te recasatoresti cu un minor.

| Leea1234 a răspuns:

Zazu -aici m-ai prins! nu am facut declaratie de renta pe anul trecut pentru ca nu am avut ingresuri (pe acte). si stiu ca este o limita cred ca 13000 de euro pe persoana (pe an)! parca.fiul meu (multumesc lui dumnezeu)este sanatos tun, si cand am solicitat indemnizatia nu m-i s-a cerut nici un act sau ceva in legatura cu sanatatea lui! intr-adevar pentru spania 25 euro =0. dar sti cum se spune "de la omu rau (ca sa nu spun varianta originala)iei ce apuci". si pentru ce sa-mi platesc seguridadul pentru 4 luni la 1an de somaj? nu merci, nu am sa platesc 500 si ceva de euro lunar, prefer sa-mi de-a in mana 50%din valuarea segurului si. eu castig acum destul de bine, si cand strang suma dorita ma duc acasa si nici nu ma uit in urma... uit de spania!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andrutza, foarte bine ca ii iei. dar, doar doua categorii de persoane il pot lua, cei cu venituri foarte mici(sau nedeclarate, sau fara nomina)sau cei care au (doamne fereste)un copil cu probleme.ma si miram pentru ca in spania nu exista ajutor pentru copii mai mari de 3 ani. iar pentru alocatia din romania nu cred ca merita in cazul ei, deja are aproape 18 ani si pentru cateva luni nu merita sa plateasca traduceri de certificate si alte hartii, o costa mai mult decat primeste.andrutza,acum iti mai zic un alt lucru. tu daca nu ai venit (declarat sau nu ai nomina), dar ai acte poti primi 420 de euro de la primarie(nu de la inem-somaj, si la somaj iti dau 420 dupa ce se termina perioada de somer, dar e alta chestie), pentru un interval de maxim 2 ani. dar trebuie sa indeplinesti anumite conditii, daca vrei poti intreba la primaria de care apartii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Andrutza,foarte bine ca ii iei.dar ,doar doua categorii de persoane il pot lua,cei cu venituri foarte mici(sau nedeclarate,sau fara nomina)sau cei care au (doamne fereste)un copil cu probleme.ma si miram pentru ca in spania nu exista ajutor pentru copii mai mari de 3 ani.iar pentru alocatia din romania nu cred ca merita in cazul ei,deja are aproape 18 ani si pentru cateva luni nu merita sa plateasca traduceri de certificate si alte hartii,o costa mai mult decat primeste.andrutza,acum iti mai zic un alt lucru.tu daca nu ai venit (declarat sau nu ai nomina),dar ai acte poti primi 420 de euro de la primarie(nu de la inem-somaj,si la somaj iti dau 420 dupa ce se termina perioada de somer,dar e alta chestie),pentru un interval de maxim 2 ani.dar trebuie sa indeplinesti anumite conditii,daca vrei poti intreba la primaria de care apartii.

| Notme explică:

Chestia asta a auzit-o tata de la un sofer, el fiind la fel sofer pe camion si vroiam sa aflu daca e adevarat sau nu. Eu anul asta am intrat la facultate si am zis ca daca tot cei din Romania imi da 10-15 euro lunar sa deschid un cont si cand mai mergem prin Ro ma folosesc eu de ei(mergem din 5 in 5 ani.) Astazi plecam in tara. daca era adevarata chestia cu alocatia vroiam sa stiu unde trebuie sa intreb si sa rezolv ce trebuie. ah! In noiembrie implinesc 19 ani. mersi de ajutor.