| Merx a întrebat:

Am auzit o vorba si nu stiu daca e adevarata, poate stiti voi?

Nu e bine sa avem brazi in curte? Am auzit ca aduc necaz, boli celor din familie.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simple superstitii, stai fara grija.In nefericitul caz in care s-ar intampla ceva,poti fi sigur/a ca nu brazii din gradina sunt cauza(la urma urmei,nu are nici-o legatura una cu alta). Daca stai sa privesti lucrurile asa,vei ajunge la concluzia ca extrem de putine lucruri nu aduc ghinion,boli, necaz, etc.Numai bine.

3 răspunsuri:
| traveler a răspuns:

Posibil sa fie o interpretare gen folclor popular etc.Motivul real ar fi ca brazii vara mentin racoare,iarna este iarna deci peretii acelei case vesnic vor fi reci fie iarna fie vara (igrasie, mucegai etc) si de aici si bolile de plamani sau daca este cineva deaja bolnav, datorita mediului racoros se va agrava boala acestuia.Deci fiecare cu motivul lui,asa poti la fel spune despre nuc si el este un copac foarte"protectiv" cu vecinii lui,adica el vara din frunze elimina mult iod ce cade pe pamantul de sub el, si cum iodul este antibacterian, fungicid etc(propietatile iodului sanitar) sub coroana lui pe pamant nu prea rodeste mai nimic.De aceia este evitat de catre tarani si este lasat sa creasca departe de casa si campurile cultivate.O seara buna.

| NoNameJunior a răspuns:

Hello! si eu am auzit.probabil e adevarat!:-ss
cel mai bine:nu planta brad/brazi in curte! oricum se fac si inalti si ocupa mult spatiu.
Sper ca te-am ajutat!

| Anndreass a răspuns:

Salut Kidzor! nu nu este adevarat din contra bradul este un semn frumos sa ai in curte cine a zis asta a zis ceva prost gandeste-te ca daca ai un brad de craciun este o bucurie celor din familie