| waXonwaXoff a întrebat:

Am citit cartea omul invizibil de herbet George Wells de curand, si mi-a placut, voi l-ati citit? Ce parere aveti? Imi puteti explica si mie procedeele fizice prin care a devenit invizibil, ca nu prea le am cu fizica, ps nu e tema, l-am citit, omul invizibil moare in final!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste lucrarea "Romania si Arma Suprema" (da cuvant-cheie pe net) vol. II, pag. 64 - 71. Este descrisa acolo utilizarea derivatilor moleculari a cromoforului 11-cis. Este vorba de o substanta organica existenta in retina si care are proprietatea de a absorbi in totalitate lumina (fotonii) deci nu permite reflectia si refractia acesteea. Cunoscut fiind faptul ca ochiul nostru vede imaginile datorita reflectarii/refractarii (la corpurile translucide sau transparente) luminii in obiectele aflate in campul nostru vizual.

In momentul in care un obiect NU INTERACTIONEAZA cu fotonii sau daca ABSOARBE integral toti fotonii incidenti, automat acel obiect va intra in INVIZIBIL pentru ochiul uman. Nu este singura metoda de INVIZIBILITATE- recent s-au pus la punct invelisuri electroemisive de inalta frecventa care provoaca respingerea radiatiei luminoase (fasciculele fotonice) din jurul obiectului "ecranat" si astfel el devine "invizibil" ochiului uman.

Fizicianul R.Birge a obtinut artificial cromoforul 11-cis si a realizat cu ajutoul lui un compus utilizat sub forma de vopsea. Aceasta vopsea absoarbe lumina facand invizibil obiectul vopsit.

Este mult de discutat pe tema asta dar merita mai inainte sa citesti lucrarea pe care ti-am indicat-o si sa faci rost de brevetele care sunt indicate in textul cartii.
In ce priveste lucrarea lui HG Wells, teoria lui face trimitere mai curand la transparenta tesuturilor, nu la invizibilitatea propriu-zisa. Daca tesuturile si scheletul devin translucide sau chiar transparente, asta nu rezolva problema invizibilitatii, deoarece obiectele transparente cel putin REFRACTA lumina. Asa este cazul sticlei, apei curate si a altor medii transparente care au un indice de refractie evident diferit de acela al aerului.
In plus, daca Griffin ar fi fost transparent, el ar fi fost totodata orb- deoarece lumina nu s-ar fi putut opri pe retina lui si deci imaginea nu s-ar fi putut forma.

2 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Nu am citit dar mersi pentru informatie. O trec pe lista mea de : must read happy