| Vlad0123 a întrebat:

Am de facut un text:Face referire la pilda neghinei.Alcatuieste un text in care sa prezinti in ce masura mesajul pildei neghinei se regaseste in comportamentul tau si al celor din jur.

Răspuns Câştigător
| sandra2012 a răspuns:

Pilda neghinei o vei citi tu. Deci, pilda spune asa: Dumnezeu (semanatorul) a semanat samanta buna (omul bun si curat, fara de pacat, cum era la inceput). Dar a venit un vrajmas (satan) si printre samanta buna a semanat neghina (pacat). Robii stapanului ( ingerii lui Dumnezeu) i-au spus semanatorului: Doamne, daca ai semanat in samanta buna de unde este neghina? Domnul zise: pentru ca un vrajmas a venit si a semanat neghina. Robii zise: vrei sa mergem sa o smulgem? (adica ingerii sa vina pe pamant sa pedepseasca pe cei pacatosi), dar Dumnezeu a zis: sa creasca neghina (pacatosii) impreuna cu samanta buna (oamenii buni), pentru ca nu cumva incercand sa smulgeti neghina sa nu smulgeti si graul impreuna cu ea. Dar la seceris (la sfarsitul lumii) neghina va fi aruncata in foc (oamenii rai vor ajunge in iad), iar graul va fi pus in hambar (oamenii buni, in rai). Acum, in privinta comportamentului eu as spune asa: sunt oameni in jurul nostru care fac fapte bune si fapte rele. Trebuie sa avem grija pentru ca de multe ori vrem sa ne facem dreptate singuri si sa ne razbunam pe cei ce ne-au facut rau. Dar in dorinta noastra de razbunare, am putea sa ranim si pe cei care nu merita. Mai bine lasam totul in seama lui Dumnezeu, si nu judecam noi, pentru ca nu avem niciun drept, deoarece cu ce masura judecam cu aceeasi masura vom fi judecati. Fiindca la sfarsitul lumii, Dumnezeu va desparti oamenii buni de cei pacatosi si rai si fiecare isi va primi pedeapsa meritata si va merge acolo unde ii este locul. Ce am semanat in aceasta viata, asta vom culege dincolo. Sper ca te-am ajutat.

1 răspuns:
| Vlad0123 explică (pentru sandra2012):

Multumesc mult.