| MountainRiver a întrebat:

Am încercat să deschid o priză din aia Socho maro dublă și nu am văzut nicăieri așa zisele borne pentru fire. Nu pricep eu ceva sau ele chiar nu există?
Există undeva L și N, scrie pe plasticul din spatele prizei, dar acolo unde scrie L și N eu nu văd orificii unde ai putea pune cablurile.
Și încă ceva, la mine în perete am observat că există doar 2 cabluri care ele sunt ambele albastre, iar ăla cu verde și galben la mine nici nu există, deci credeți că pot exista și prize la care să existe doar 2 fire? Iar dacă ele sunt ambele albastre eu cum le identific corect? Că am înțeles că se poate face scurtcircuit dacă nu le pui corect, dar nu am cum să le disting dacă au aceeași culoare. Pe YTB am văzut în absolut toate tutoriarele de "pus prize" 3 cabluri (unul albastru, unul roșu/maro și unul verde cu galben) și oamenii din filmulețe specificau clar fiecare cum se pune și ce e. Eu nu am nici firele pe culori și nici orificiile nu le-am găsit la priză.
Unde mai pot găsi informații pentru montarea corectă a prizelor?!

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pentru binele tău, mai citește odată

https://www.tpu.ro/......panoul-de/

| MountainRiver explică (pentru sierra1):

F*ck off!
Dacă nu te pricepi să-mi spui cum naiba montez o priză. N-am nevoie de tine, Sierra.
Simplificat :
Cum dracu montez o priză?

| sierra1 a răspuns (pentru MountainRiver):

~ MountainRiver : F*ck off!~

...hmmm, iar mă confunzi cu mă-ta!

Cât despre prize, pentru a 3 a oară: ca să nu dai foc la casă, cheamă un electrician. Geme netul de anunțuri, doar să VREI să cauți

| adryang78 a răspuns:

Firul verde cu galben este pentru împământare. Dacă la tine nu este, înseamnă că nu ai împământare, doar fază și nul.
Dacă ai ambele fire albastre, trebuie să identifici care-i faza și care-i nulul. Asta o faci cu un creion de tensiune. Faza aprinde în el un beculeț, nulul nu.
Dacă priza nu are borne, înseamnă că este de tip mai nou, cu clapete, uită-te mai atent.

| MountainRiver explică (pentru adryang78):

Wow happy chiar apreciez happy e ceva nou pentru TPU.
Mulțumesc mult! ^^

| adryang78 a răspuns (pentru MountainRiver):

Cu plăcere. happy