| Lioana a întrebat:

Am intrat si eu pe site-ul pentru recensamant sa fac autorecenzarea si m-a trimis pe un formular de pre-înregistrare pentru Recensământul populației și locuințelor din România. Acolo la ultimul punct zice sa completez "Locuințe secundare neocupate".
Daca familia mea mai detine si alte locuinte dar care sunt ocupate, acelea nu trebuie trecute deloc? Sau numai pe formularul de pre-inregistrare nu se trec?

Răspuns Câştigător
| Yuoia a răspuns:

Uite ca am gasit:
"Persoanele care dețin mai multe locuințe vor fi recenzate la locuința care reprezintă reședința obișnuită a persoanei. În cazul în care una sau mai multe dintre locuințele deținute nu sunt ocupate, proprietarul este cel care va furniza date despre respectivele locuințe (și clădiri). Dacă o locuință este ocupată, vor răspunde la recensământ cei care locuiesc efectiv acolo (rude, chiriași, etc.)."
Vezi aici, punctul 21 https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/
La preinregistrare doar te-a atentionat. Nu asta declari. Dai doar numele capului familiei, cnp si adresa de mail unde vine linkul de recenzare.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă scrie ne ocupate, le treci doar pe cele ne ocupate.

| Yuoia a răspuns:

Stiu ca am citit undeva cu locuintele astea. Daca ai mai multe si nu sunt ocupate, le declara proprietarul. Daca le-ai dat in chirie, le completeaza chiriasul. Asa imi amintesc.

| RxTx a răspuns:

Eu nu pot sa inteleg daca nu cumva in spatele acestei recenzii nu se ascunde ceva malefic

| haileewatson a răspuns:

Daca sunt ocupate nu le treci.

| BullseyeShot a răspuns:

Nu ştiu de ce vă tot "înghesuiți" să îi dați statului pe tavă toate detaliile voastre.
Vă dați seama că nu e pură coincidență faptul că acest recensământ se face fix în perioada asta. Totul se leagă (de refugiați, de identitatea digitală, de marea criză care va urma etc.).
Continuați să le dați detalii de bunăvoie despre voi ca să ştie unde să vină atunci când vor avea nevoie de resurse.
Recensământ "online".
laughing))