Nu mai folosi coaja se portocale in alimentatie.Toate portocalele care vin la noi sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult.Se recomanda sa speli bine portocalele inainte de ale consuma, chiar daca urmeaza sa fie cojite. Din cojile netratate se poate face dulceata. Mira
O poti utiliza pentru indepartarea moliilor, daca pui coaja de portocala in sifonier vei vedea ca nu vei avea niciodata molii, sau dulceata din coaja de portocala.
Ideea lui Bro este perfecta.Poti sa pui cojile de portocale pe o farfurie si sa o ti in camera. Are un miros placut.
Bunica făcea fructe zaharate sau bomboane din ele! e simplu ca bună ziua! Cojile se ţin o zi în apă rece după care se curaţă partea albă şi se taie felii sau cum vă place. Apoi se fierbe un pahar de zahăr cu un pahar de apă, pana se face un sirop gros ca pentru dulceaţă in care se fierb cojile de portocală. Lasate aşa în sirop se păstreaza ani la rând (dacă nu dau copii de ele)-- se folosesc la checuri, savarine, sau ca ornament la torturi. dacă topiţi o ciocolată sau faceţi ciocolată de casă, puteţi tăvăli cojile fierte în masa aceea de ciocolată şi obţineţi bomboane asemănătoare celor vândute la supermarket cu 30-40 ron/kg. la final, după ce se scug puţin pe un platou, le puteţi tăvăli (dacă vă place) prin zahar tos şi ies mai "fiţoase" Mai vreţi? că mai ştiu!
Dupa ce spal bine portocalele, le tai si consum miezul, iar cojile le tai in bucati mici pe care sa le pot pune intr-o sticla cu apa, zeama de lamaie si miere la frigider! Astfel beau apa rece cu arome!
Ornamente, le usuci la cuptorul cu microunde, cate 15 secunde in 4-5 reprize. le lasi doua zile la soare si dupa aceea le poti folosi ca ornament, si portocalele in sine se pot usca la cuptorul cu microunde si se pot aseza pe platouri de sticla sau in cosulete de nuiele, doar ca trebuiesc crestate cu cutitul la fiecare doua felii.
Stefa0072004 întreabă: