- 250g de faina
- 300ml lapte
- 3 oua
- 150g unt topit
- un plic de praf de copt
- 100g de zahar
- un plic de zahar vanilat
- o lingura de coaja de lamaie
Am amestecat toate ingredientele si am obtinut o maia mai groasa decat cea pentru clatite. Lasam aparatul la incins, apoi ungem forma cu unt si turnam, cu ajutorul polonicului, aluatul. Eu am folosit un mini polonic pentru sosuri si la o waffa au intrat 2 polonice. Lasam la copt cam cat ne indica aparatul (la primele ture, in jur de 1 minut jumate, apoi cand este mai incins, chiar si mai putin de 1 minut).
http://gospodini.blogspot.com/2008/04/waffe-goffre-reteta-de-baza.html
Pentru crema de vanilie am folosit retete Mayei:
- 500ml lapte
- 40g de amidon
- 30g de zahar
- 1/2 bastonas de vanilie
Amestecam cateva linguri de lapte rece cu amidonul, restul de lapte il punem la fiert impreuna cu bastonul de vanilie crestat pe lung. Cand laptele incepe sa fiarba si se inmoaie bastonul de vanilie, il scoatem din lapte, scobim continutul pe care il punem inapoi in lapte impreuna cu zaharul si le lasam sa mai fiarba impreuna. Apoi adaugam laptele rece si amidonul si lasam sa clocoteasca la foc mic pana cand se ingroasa crema.
http://gospodini.blogspot.com/2008/04/waffe-cu-vanilie-si-ananas.html
Incearca pe google, Teo's kitchen.
acolo sunt cateva, retetele sunt ilustrate pas cu pas
NoName_9903 întreabă: