| meLysa_3063 a întrebat:

Am nevoie de un sfat in situatia aceasta big grin acum ceva timp i-am imprumutat unu coleg de servici o suma de bani, pe care a spus ca mi-o returneaza intr-un anumit timp, dupa 2 saptamani firma s-a desfiintat si am fost nevoita sa-mi recuperez banii avand in vedere ca n-o sa prea tin leagatura cu respectivul.de 2 zile incerc sa dau de el. nu mi-a raspuns la tel, mi-a dat ignore pe messenger, iar astazi l-am sunat de pe un alt numar, mi-a raspuns si mi-a zis sa ne vedem la la o anumita ora intr-un anumit loc, bineinteles ca n-a venit si nu a raspuns nici la tel, i-am trimis un mesaj in care m-am descarcat dar totusi... banii mei?

6 răspunsuri:
| laurentiu a răspuns:

Totusi bani tai sau dus fi sigura ca nu ii mai recuperezi si o sa-ti spun si de ce
prima la mana incearca sa nu mai dea ochi cu tine si nu vezi ca deja a zis numai minciuni
si totusi e greseala ta finca trebuie sa ai mare atentie si grija cui acorzi imprumut, nu poti sa dai asa floare la ureche oricui

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu restituie de bunavoie imprumutul singura solutie este sa-l dai in judecata. Pentru a castiga procesul ai nevoie de dovada ca l-ai imprumutat, respectiv un act scris de mana lui in care este prevazuta suma si termenul de restituire. Trebuie sa tii cont ca dovada cu martori se poate face numai pana la suma de 250 lei, peste aceasta suma dovada cu martori este admisibila numai cu un inceput de dovada scrisa(art. 1191-1197 Cod civil). Numai bine!

| Mike_7143 a răspuns:

Ioandelasal ti-a dat cel mai bun raspuns. Probabil ca nu ai nici o dovada. E aiurea. Si mie mi s-a intamplat ceva similar. Nici dupa 6 luni nu mi-am recuperat intreaga suma, dar o s-o recuperez. Nu am apelat la lege, ca nu am avut nici o dovada. Insa, il abordam constant. Asa ar trebui sa faci si tu, daca nu e deja prea tarziu (zici ca te-ai descarcat, deci probabil nu ai fost prea draguta). Aminteste-i prin SMS, saptamanal, ca astepti sa-ti returneze datoria. O sa cedeze pana la urma, si o sa ti-i dea, poate chiar si in rate, dar important e sa-i recuperezi. E ca picatura chinezeasca, deci, chiar o sa mearga. Important e sa-ti pastrezi calmul, sa nu fii isterica, recalcitranta, sa-l fortezi. Fii amabila, aminteste-i doar ca e dator (cu bani).

| laurentiu a răspuns:

34. Şi dacă daţi împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai.
35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi.
Evanghelie după Luca

| Utzu_3879 a răspuns:

Daca a facut ce ai zis inseamna ca nu mai are bani si nici nu are de unde sa tii dea inapoi.Asta e' acum.
Nu stii niciodata cine ti'e prieten cu adevarat si uneori ai incredere si in cine nu merita.
Sper sa iti recuperi bani!
Bafta!

| Mike_7143 a răspuns:

Ai si tu dreptate, "laurentiu". M-ai facut sa ma gandesc mai bine pe care prieteni ii iubesc si pe care nu. Ca nu ma lasa inima sa dau cu imprumut la toti cunoscutii, carora le spun prieteni, fara sa astept sa-mi dea inapoi. Deci, "meLysa", daca colegul imprumutat e prieten, si-l iubesti, nu mai astepta datoria, daca iti e doar un cunoscut, stai cu "gura" pe el.