1.Desi exista o relatie de cauzalitate intre ninsoare si cresterea temperaturii aerului, ea este in directia opusa celei sugerate de intrebare. Adica: nu zapada este cea care cauzeaza incalzirea, ci cresterea temperaturii aduce cu sine declansarea ninsorii.
Pe perioadele in care ne confruntam cu geruri naprasnice, cum a fost cazul de multe ori in aceasta iarna care parca nu se mai termina, capacitatea aerului de a incorpora umiditate scade simtitor. Vaporii de apa sunt transformati in gheata in mare parte, iar fenomenul evaporarii este mult mai putin prezent, din care cauza umiditatea aerului se mentine la niveluri scazute. Sunt conditii in care nu poate sa se formeze zapada.
Aerul mai cald presupune si un nivel al umiditatii mult mai ridicat, continand cantitati mai mari de vapori de apa prin comparatie cu cel rece. Cand acesta se deplaseaza spre zone foarte reci, se intampla doua lucruri: mai intai temperatura creste, dar, pe de alta parte, excesul de vapori de apa din aerul mai cald condenseaza si se transforma in zapada, declansand ninsorile.
2.Nu stiu, presupun ca se intampla vreo reactie inautrul cristalului care declanseaza explozia.
3.Pentru ca, desi spuneam mai sus ca un pic de umiditate este necesara in formarea fulgilor, prea multa nu poate duce la formarea zapezii. Temperaturile calde si umiditatea care se evapora nu favorizeaza procesul de cristalizare.
1.ca sa ninga trebuie umiditate=> vremea se incalzeste;
2.prima data se topeste iar dupa se descompune in hidrogen si oxigen care ard dand tot apa...
3.vara e prea cald...
Iepurijg întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: