| IonutPetre12 a întrebat:

Am niste vecini care asculta muzica in fiecare zi, de pe la 10 11 pana la 7-8 seara.A venit politia de 4-5 ori si nimic. Dupa ce pleaca injura la microfon, chiuie si asculta tot la fel sau chiar mai tare.Ce pot sa le fac daca politia nu le da amenda sau nu se potolesc? E vreo diferenta daca sun la 112 in loc de politia locala?

12 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca se au mina in mina cu politia locala, rid de tine ca mereu suni. Si probabil ca asa e, odata ce isi permit sa continue si dupa venirea politiei.
Daca suni la 112, apelul e inregistrat, si mai ai ceva sanse. Tot politia locala vine, dar, datorita apelului, trebuie sa ia masuri. Prima oara poate vor trece cu vederea, dar daca vor mai multe apeluri, sunt obligati sa faca ceva, altfel, se poate vedea ca nu si-au facut treaba. Si e pe riscul lor.
Daca nici asa nu se rezolva, in cazul meu de as fi extrem de deranjat de ei, as face si eu ca ei. Dar nu muzica, si nu ziua. Noaptea, cit mai aproape de geamurile lor, si exista suntele suficiente si eficiente care sa nu le dea pace.

| romeo78 a răspuns (pentru cristi202):

Chiar dacă sună la 112, va fi redirecționat spre poliția locală.

| IonutPetre12 explică (pentru romeo78):

Pot sa fac plangere la sectie daca sunt minor, sau daca face un parinte, ce se intama dupa plangere?

| cristi202 a răspuns (pentru romeo78):

Am spus asta, ai citit tot raspunsul meu?

| Simpatic a răspuns:

E inadmisibil si in astfel de cazuri spune-le celor de la 112 sa trimita un echipaj de politie nu de la politia locala (poti si preciza ca acestia vin si nu iau masuri), daca nici asa nu se rezolva faci sesizare online la MAI sa vedem atunci se vor lua masuri sau nu, le indici numele si prenume vecinilor si adresa data si ora la care ai sunat la politie si nu s-a rezolvat, indici in acel email si faptul ca de cate ori au venit cei de la locala nu au aplicat sanctiunea amenzii contraventionale, nu au intocmit proces-verbal asa cum o cere legea.
Daca te-ai saturat de aceste jeguri de vecini da-le celor de la MAI o petitie (sesizare ) https://www.mai.gov.ro/contact/epetitie chiar sunt curios o sa mai dea muzica in continuare de la 7 la 20?

| IonutPetre12 explică (pentru Simpatic):

I am auzit cand spuneam ca ne rezolva ca ne dau foc? asta repara vopseste nu stiu e tinichigiu din ala si n are autorizatie, pot sa i fac ceva?

| Simpatic a răspuns (pentru IonutPetre12):

Asta nu stiu!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, suni la 112, când e gălăgia mai mare în toi după ora 22, vine poliția de stat nu cea locală și constată și îi amendează. Numele tău nu va fi pomenit să nu ai repercursiuni din cauza asta.

| romeo78 a răspuns:

O singură soluție ar fi. Căutați un avocat și cereți ajutorul pentru această problemă. Există, dacă țin minte, o lege a deranjului fonic.
Doar un avocat, v-ar putea ajuta să faceți o plângere penală împotriva acestor vecini.

| RazvanLegendaVie a răspuns:

Le arunci petărzi sau depui o plângere și chemi presa ( să vezi cum vine poliția și te rezolvă imediat ).

| IonutPetre12 explică (pentru RazvanLegendaVie):

Am aruncat o petarda fp3 in curte la mine si a zis ca am aruncat o la ei in cap in curte

| RazvanLegendaVie a răspuns (pentru IonutPetre12):

Jeguri de persoane, trebuie să-i bați că să se liniștească dar după tot ei sunt victimele, poți suna la poliție și să filmezi cum nu face nimic.