Nu este incorect cu Z, de fapt cu Z spune toata lumea, dar sa-ti zic cum s-a format cuvantul:
provine din limba greaca si
"philia"= iubire
"philo"= iubitor
"sophia"= intelepciune si zeita. Deci cu "s" este corect. In timp s-a incetatenit si "filozof". Forma aceasta nu este corecta dar pe principiul nu interzice ce nu poti controla s-a adugat si ea.
Filosof se spune corect desi se folosesc ambele dar cel cu "s" este varianta corecta.am dat bacul la filosofie, deci mergi pe incredere
Corect se spune filozof.Nu te lua dupa analfabetii care nu stiu sa scrie sau sa pronunte.
Stii cum spune olteanul? Ti-ai dat cu tesla in... Daca taceai "filosof" ramaneai. Adica daca nu jigneai poate nu-ti bagam in seama greseala. Culmea este ca-i jignesti pe cei care stiu. Eu am invatat limba romana atunci cand se facea carte si n-am pretentia ca o stiu mai mult de nota 6. Cu toate astea n-am zis nimanui ca este analfabet dar tie-ti spun ca esti "varza".
Nu ma minti?
Ba te mint. Da-mi adresa ta sa vezi ce te-as minti. "oIo"
Adica ce vrei sa zici ca ma bati,"frumosule"?
Sau ma violezi?!
Din punct de vedere literar ambele forme sunt acceptate in limba romana insa cu o predominanta mai mare folosit cu forma de filosof de catre oameni.
Dar, repet! Ambele sunt corecte!
Filosof este corect.
Filo insemnand iubire
sofie fie de la Sophia- zeita intelepciunii
In consecinta Iubirea de intelepciune.
Pe dexonline.ro se pare ca sunt recunoscute ambele forme. La scoala folosim forma cu "S".