| AndreiStefan1234567 a întrebat:

Am o mare problema cu matreata si cojile. Ma spăl aproape zilnic schimb des șamponul dar am in continuare. Recunosc e o problema de familie luata de la genele mamei. Ma mănâncă foarte tare si ma scarpin des. Are cineva o soluție? Orice recomandare ar fi de folos.

11 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Are si un nume acea "problema de familie luata de la genele mamei"? Ce este: dermatita de contact, dermatita seboreica, psoriazis? Du-te la un medic dermatolog pentru diagnostic si tratament!

| Legion7X a răspuns:

Adică ai psoriazis?

Răspuns utilizator avertizat
| Legion7X a răspuns (pentru AndreiStefan1234567):

Http://www.google.ro/......tp?/search

Da am și eu dar, nu în formă gravă ci ușoară doar pe cap. Sunt mai multe tipuri unii au pe corp, brațe, degete ca în imaginea de sus.

De aceea mă port tuns foarte, foarte scurt și dau cu dermovat. Acesta este un unguent care îl poți lua de la farmacia catena. Dau cu el și în 2 minute de la ungere capul este curat și limpede. Însă nu îmi apare foarte repede dar, trebuie să mă feresc de razele solare puternice deoarece îmi usucă scalpul formând coji care provoacă mătreață.
Unii nu știu despre ce este vorba și își dau repede cu părerea zicând " nu te speli pe cap sau mai stiu eu ce aberații" în situația când nu te tratezi cât de cât să nu mai se vadă.

De un an sau 2 nu mai mi-a apărut deoarece caut să nu stau prea mult în bătaia soarelui.
Dar dacă port părul foarte scurt și dau cu unguent nu am probleme.
La tine nu stiu cum arată cojile formezi cumva o piele uscatã pe suprafața scalpului sau nu ai acea piele uscată și doar ai mătreță obișnuită?
Mai mult de atât ce să-ți spun aceasta este o boală de piele care nu se vindecă se tratează.

| Victoria18 a răspuns:

Pai poti sa te speli de cate ori vrei, atata timp cat nu piapteni si scalpul pana cad toate tot degeaba. Eu asa am scapat de coji.

| nda a răspuns:

Problema e ca schimbi des samponul. Poti incerca samponul clear, spala-te zilnic cel putin o saptamana si ar trebui sa observi imbunatatiri. Asa faceam si eu, am incercat toate sampoanele anti matreata de pe piata, chiar si de bebelusi, si n-am ajuns nicaieri. De ani de zile ma spal numai cu clear si nu mai am probleme. Daca chiar nu reusesti poti merge la dermatolog.

| Maioneza9 a răspuns:

Te speli in fiecare zi cu sampon? Cred ca ar trebui sa faci fix invers, sa nu te mai speli deloc cu sampon