E un sistem de vidare, ceva de genul.borcanele sunt trecute sub un aparat care face acel capac sa stea fix, adica sa nu faca "clic-clac". In concluzie, daca face acel sunet, inseamna ca borcanul nu a fost vidat bine si continutul poate fi stricat, de aceea e bine sa le eviti.
Nu am auzit niciodata de asa chestie Dar te pot lamuri stiintific Atunci cand apesi pe capacul borcanului se exercita o presiune in interiorul lui. Daca borcanul e inchis perfect si etanș nu va face click-clack din cauza presiuni Eu nu am citit niciodata asa ceva pe borcane Incearca sa intrebi si tu un vanzator ei sigur ar trebui sa stie exact sau poate vezi ca iti v-a raspunde unul aici pe TPU
Pai daca borcanul nu a mai fost deschis atunci nu face "clic-clac". numai borcanele care sunt deschise fac asa.
Atunci cand le cumperi, borcanele sunt sigilate si sterilizate in vid, de aceea mijocul capacului e atras spre inauntru si asta inseamna ca e sigilat. Daca din magazin capacul face clic-clac, atunci nu e normal... trebuie sa iei altul. Acasa, normal, dupa ce desfaci borcanul, capacul nemaifiind atras spre inauntru de vid, va "clicai".
E vorba daca are aer borcanul sau nu... daca are e stricat adica dka face clic-clac. daca nu-nu!
Da, se videaza cu un aparat ca cele de aici: http://aparatdevidat.ro/. si eu am unul luat de acolo pentru borcanele cu compot.
stefanst2312 întreabă: