anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu 2 intrebari despre eletricronica:
1. In caz ca te curentezi, ca om, atingi faza, tu vei fi nulul?
2. As putea pune un bec de 60 de volti faza - sa bag impamantarea in un ghiveci de flori.
Stiu, sunt intrebari tampite, existentiale pentru mine...

Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

In caz ca atingi faza si tu ai legatura cu pamantul, atunci esti conductor catre pamant si curentul trece prin tine, de la mana in care ti firul, in picioare, daca stai pe pamant. Daca esti izolat(manusi, cleste sau esti pe un scaun uscat sau ai incaltari izolante) nu patesti nimic. Te rog sa nu incerci faza cu scaunul! 2. Poti baga impamantarea pana maine in ghiveci, daca acesta este asezat pe o suprafata izolanta, ca masa, fereastra! Impamantarea nu inseamna ad literam "pamant". Poate fi si un fir care merge in pamant sau are legatura indirectacu el, asa ca paratraznetul, sau caloriferul.

3 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Da @mg, ai dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Raspunsul il vei afla daca te duci la scoala si la lectiile de fizica.
Da, intrebarile sint si timpit scrise si timpit puse!
Pina mai inveti limba romana si fizica...
1. Nu vei fi nulul, circuitul doar se inchide prin tine, nulul este nul! Deci daca ai sta pe ceva izolant fata de pamint sau alte chestii care au legatura la pamint, ai putea sa te joci linistit cu faza deoarece nu te curentezi.
2.Bec de 60 de volti sau wati? Indiferent cum ar fi, ghiveciul de flori nu este impamintare chiar daca are -pamint -!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Elianna / Folosirea caloriferului pe post de impamintare este nu numai gresit ci poate fi o crima.