Poate da, poate nu.
Îți spun cum aș vedea EU lucrurile, dacă aș fi patron: aș aprecia în mod deosebit candidatul care a făcut școala la noi și o specializare ulterioară / master la o facultate de renume (în domeniul pentru care dorește un job) din străinătate.
Restul, ar fi la fel, indiferent de locul unde au învățat aici ori „dincolo".
PS: ca să nu mai vorbim că în domenii precum cel economic, juridic etc. studiile făcute în altă țară pot fi chiar inutile în România - acolo fiind alte reguli în acele domenii, alte legi etc.
In Romania da bine la ochii ingajatorilor, insa tot cine are bani o ia inaintea ta. Poti incerca, daca ai oportunitatea...Dar oricum banul conteaza la angajator, sa aiba si el ce obtine.
Hai sa nu vorbim tampenii... ca multinationalele din Romania nu angajeaza pe spaga
Daca ai sti... daca ai fi in locul meu, crede-ma, nu ai fi de aceeasi parere.Pentru ca a incercat cineva din familie care a facut studii in Germania sa se angajeze si i-a cerut 10 000 de euro pentru post, dupa a stat prin instante ca l-a dat in judecata vreo 3 ani si normal, angajatorul nu a patit nimic(si dansul era, la randul sau, nepotul nu stiu carui avocat si fiul nu stiu carei secretare de la primarie.
Nu vorbim de pozitii la stat... de firme private
Pai de firme private vorbesc! Cu atat ma bine daca e de stat!
Adica... tu zici, ca o firma privata cere spaga sa angajeze un om? Un om care trebuie sa le faca lor profit? Ce patron tampit ar cere spaga sa angajeze pentru propriul lui profit o persoana prost calificata?
Nu are nicio logica ce zici tu.
Firma privata cere spaga pentru angajare.In priimul rand, folosesti masina firmei.In al doilea rand, firma plateste daca tu o strici.Iar omul le poate face profit sau nu, depinde de ratingul lui si cat lipici are la clienti.Ca sa te lamuresc, au cerut mita pentru a-l angaja deoarece erau aproape de faliment, iar angajatii au plecat. Aveau pierderi daca il angajau deoarece trebuia sa ii puna la dispozitie o masina, iar benzina si reparatiile masinii le deconteaza firma.Deci nu e profit deloc.
Lasa exemple cu firme in faliment si patroni din astia fraudulosi.
Oricum,e ceva greu la CV o facultate facuta in strainatate.
catalin542000 întreabă: