| capdepotato a întrebat:

Am tot încercat să mă documentez cu privire la niște servicii poștale... Mai exact, mă interesează să știu dacă a trimis cineva vreodată un colet din România peste ocean și este dispus să mă ajute cu niște păreri, sfaturi etc. Vreau să-i trimit cuiva un cadou tocmai în Brazilia și nu știu dacă pot avea încredere în Poșta Română, un feedback mi-ar fi de mare ajutor.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i vorba de incredere in Posta Romana, ca ei expediaza pachetul conform servicului ales de tine (standard-care dureaza 2-4 saptamani, fara asigurare; ori recomandat cu confirmare de primire, ori express, unde tu poti plati asigurarea de transport si declara valoarea pachetului, ca sa poti fi recompensat daca se pierde pe drum).
Daca platesti asigurare, pachetul va ajunge cu siguranta la destinatie, ca nu-si permit sa piarda ceva si apoi sa se investigheze si sa se despagubeasca pagubasul.
Ma repet: nu sunt probleme la vama in Romania, dar este foarte posibil sa fie probleme prin vreuna din vamile de pe traseu, pana ajunge in Brazilia.

Din

| relian a răspuns:

Daca nu ai incredere in psta romana trimite-l cu Fedex sau alta posta, care o mai fi prin Romania.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Nu stiu amanunte. Dar am o cunostinta care trimite regulat (si primeste) pachete catre fiica sa in SUA. Ajung toate fara probleme. Nu vad de ce in Brazilia ar fi mai rau ca in Romania. Dar, ia in calcul ca dureaza expedierea. 2-4 saptamani, cum a spus @DonnaAlba. Nu pentru ca e drumul lung, ci pentru ca se aduna mai multe pachete pentru o destinatie. Chestie de costuri.