Bună.
Mergi la sediul central al băncii de la tine din localitate şi soliciţi o cerere rescandentare şi/sau restructurare (este o cerere tip), o completezi şi o depui la departamentul restructurare credite pentru a obţine o micşorare de rată. Banca este obligată ca în termen de 30 de zile să-ţi acorde această posibilitate deoarece te afli în imposibilitate de plată.
În acest interval de timp trebuie să te asiguri că eşti plătitor de bună credinţă prin ratele achitate la zi.
În cazul în care banca îţi refuză această doleanţă, te îndrepţi cu o sesizare scrisă la O. P. C. (să nu uiţi să ceri număr de înregistrare la cerere şi un exemplar al ei ca să-l ataşezi ca probă şi contractul de împrumut în copie simplă).
Un link care te poate ajuta să depui şi aici o petiţie în cazul în care nici O. P. C.-ul nu te poate ajuta: http://www.realitatea.net/stop-abuzurilor_748540.html
Dacă depui numai jumătate din sumă vei plăti dobândă în plus pentru restul sumei pentru achitarea completă cu comisioanele aferente contractului care trebuie să-l citeşti cu mare atenţie.
Mult succes.
Pa, pa.
S-ar putea ca functionara sa fi avut dreptate. Am lucrat mai multi ani in BCR si stiu ca toate creditele aveau o durata maxima pe care puteau fi acordate si nu se admitea depasirea acestei durate, programul informatic de acordare nu permitea depasirea duratei. Se poate ca la fel s-a intamplat si in cazul tau, prin reesalonarea ceruta sa se fi depasit durata maxima, astfel ca functionara, chiar sa fi vrut expres sa te ajute, nu putea sa o faca. Numai bine!
Ii puteti scrie d-lui Iulian Urban pe www.urbaniulian.ro si este cel mai in masura sa va dea un sfat la obiect si corect pentru problema dvs
Din cate stiu eu daca nu vrei sa platesti rata iti va deschide proces si vei plati mult mai mult asa ca lasa mandria la o parte si plateste rata... sfatul meu.
Poate e o neintelegere - BCR are un program special de reducere temporara a ratelor pentru cazurile de scadere temporara a veniturilor. Scrie cazul tau - cu date de identificare pentru o analiza si un raspuns personalizat - la adresa comunicare@bcr.ro.
FastAndRelaxed întreabă:
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: