| Ally97Ally a întrebat:

Am un laptop HP ProBook 4520s cu procesor Intel Core i3 M380 2.53Ghz, 4GB RAM DDR3 667Mhz, Samsung M471B5273CH0-CH9. Vreau să fac un upgrade la RAM. El suportă până la 8GB dar nu găsesc memorie de 4GB cu frecventa asta 667Mhz. Are vreo problemă dacă iau una de altă frecvență?

8 răspunsuri:
| CataC a răspuns:

Salut
Trebuie sa aiba nu numai aceeasi frecventa, ci si aceeasi latenta.
Bafta

| fetitaCUPiscoturile a răspuns (pentru CataC):

De unde sa stie aly mcbeal asta ce e aia latenta!

| fetitaCUPiscoturile a răspuns:

Teoretic nu are nicio probema. Ramii de 2 frecvente diferite vor functiona la frecventa cea mai scazuta. Ex: daca pui unu de 667 si unu de 800 vor functiona amandoua la 667.

Sa stii ca 4 gb sunt destul deocamdata, mai asteapta si in viitor poti sa pui doua dual chanell la o frecventa mai mare pe bani mai putini.

S-ar putea in cel mai nefericit caz sa-ti mearga mai prost laptopul dupa ce pui a2a placuta ram la frecventa diferita. Nu e recomandat asa ceva. Deci cheltui bani degeaba pe performante mai scazute!

| adsx a răspuns:

Toati rami trebuie sa fie de aceeasi frecventa

| mateielisey a răspuns:

Poti lua ceva mai mare de ex la ddr3 ai 1066 sau 800. sa nu fie mai mic de 667(nici nu cred ca exista)

| Ally97Ally explică:

Adică dacă iau două plăcuțe de aceeași frecvență tot de 4 ar merge mai bine

| Ally97Ally explică:

Deci te rog frumos, am doar 15 ani, dar mă pricep la hardware și software. Sigur că știam că trebuie să aibă aceleași latente... dar de frecvență nu eram sigur dacă are vreo problemă. Deci repedând întrebarea. Pot lua două plăcuțe la fel și nu vor avea probleme. Asta vroiam să știu.

| Ally97Ally explică:

Am doar 15 ani dar mă pricep atât la hardware cât și la software. Întreb de RAM la laptop pentru că inițial vroiam o memorie DDR pentru PC-ul vechi și nu găseam. Așa că, cu banii strânși pentru PC îmi upgradez notebook-ul și apropo știu ce e aia latentă și aia las pentru altă secvență. Momentan de frecvență îmi era mai rău, că nu am fost solicitat să pun un al doilea RAM pe PC-uri. În general colegii mei de școală mă cheamă să le mai găsesc un driver sau să le zic de o placă video mai bună pentru sistemul lor.
Deci revenind la întrebare, cred că voi investi în jur de 200 RON pe două memorii de 4GB identice iar pe asta de aici o vând pe vreun magazin unuia care are tot un HP din ăsta.
Ce ziceți?