Întrebare recomandată | doiaruxxx a întrebat:

Am un teren chiar la iesire din comuna, undeva la tara, si as vrea sa fac o casa acolo cand oi avea bani, desigur. Problema e ca, chiar acolo langa terenu meu e un alt teren plin de gunoaie si dejectii de animale. Cum as putea scapa de ele?

3 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Pentru asta este primarie, ca sa reclami. Buni vecini mai ai in sat.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Aha, mai ai Sanepid, Mediu. Spor la scris!

| moshulica a răspuns:

Cunosc bine mentalitatile de la tara. Sperantele de a-ti convinge vecinii, cu vorba buna, sa nu mai arunce gunoiul pe un teren care nu este al tau sunt foarte mici. Toti vor arunca in continuare, pe ascuns (inclusiv in toiul noptii) dar se vor jura ca ei NU! In locul tau as ezita sa construiesc casa inainte de rezolvarea problemei.
Ca sa actionezi, trebuie sa stii cine este proprietarul terenului-problema. Conform legii, el trebuie sa se preocupe de igienizare. Deci:

1. Daca terenul apartine primariei, poti avea sperante mari de rezolvare a problemei cand incepi constructia pentru ca reclamatiile tale se vor solda cu amenzi f. mari primite de primarie. Garda nationala de mediu nu se joaca, iar reclamatiile se pot face chiar si on-line!

2. Daca terenul este privat, atunci sperantele scad caci sunt multi care primesc 100 de amenzi si nu le platesc niciodata! Asta in cazul fericit ca ai putea dovedi ca X a aruncat acolo nu stiu ce... Poti incerca insa cumpararea acelui teren (pretul ar trebui sa fie unul f. mic avand in vedere modul actual de folosinta). Odata proprietar, indiferent daca il imprejmuiesti sau nu, nimeni nu ar mai indrazni sa arunce acolo gunoi fiinda i-ar paste plimbatul pe la judecatorii daca nu inteleg de vorba buna. Ar alege calea mai comoda, adica sa nu mai arunce.