Eu nu am invatat nici o data dar uite un pont
Fii atent de la inceput sa prinzi totul din clasa si o sa fiie cel mai bine dupa 3, 4 lecti cand vezi ca se leaga o sa ati dai seama ca am avut treptate
Deci sa fii atent de la prima lectie
Păi... In clasa a 8-a o sa fie un pic mai nașpa, adică in cazul meu toți profesorii m-au stresat cu olimpiade si prostii de concursuri, dar daca îți organizezi bine timpul nu o sa ai probleme de genul.
Un sfat ar fi sa înveți din timp materia pentru evaluare națională, adică sa o înveți logic, daca o tocești uiți a 3-a zi. Iar pentru învățat eficient e puțin mai dificil deoarece la un moment dat oricum o sa uiți, dar ai putea sa înveți doar făcând cat mai multe exercitii (și aici ma refer la formulele de la mate, dar e valabil si la romana).
In legătură cu evaluarea, dacă continui sa înveți nu ai de ce sa te îngrijorezi. In orice caz, mult succes!
Nu te stresa pe lucruri de genul "cum sa retin mai bine", fii atent la clasa si lasa totul sa decurga de la sine. Unde esti interesat de ce se preda vei retine mai usor. Nu va fi mare diferenta de clasa 7, doar chestia aia cu examenul, care nu e stiu eu ce. Succes!