Iar oxizii respectivi sunt de obicei toxici. N-o sa mori, poate nici macar n-o sa ai simptome, dar vei ingera niste substante potential periculoase.
Si, daca devin atat de daunatoare, de ce nu le acoperiti cu folie casnica? nu pentru acesta sunt produse?
In contact cu aerul continutul conservei se oxideaza si rezulta produsi toxici care sunt cauza indigestiilor alimentare.
Dupa ce sunt desfacute, conservele trebuie folosite in 24 de ore. Dupa aceea calitatea lor scade.
Daca citesti pe toate produsele conservate scrie ca trebuie consumate in 24 ore de la deschidere. Asta pentru ca sunt ambalate intr-un mediu steril iar dupa deschidere sterilitatea aia nu mai exista. Astfel pe suprafata produsului se pot dezvolta tot felul de microorganisme care iti pot provoca o toxiinfectie alimentara. De asemenea, produsul in sine isi poate schimba proprietatile si pe langa un gust ciudat mai poti capata si altele... Nu e recomandat sa lasi conservele deschise (in frigider) mai mult de 24 ore. Daca nu o ti la rece, termenul se scurteaza mult mai mult in functie de umiditatea din aer si temperatura.
VMC întreabă: