| lucius42 a întrebat:

Are cineva idee ce pot sa fac la un neon care tocmai l-am schimbat cu tot cu suport plus incercat 5 stratere si tot da sa se aprinda dar nu o face?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai incercat cu tuburi diferite, suporturi diferite (cu tot cu droser) si startere, excluzand posibilitatea montajului gresit, mai ramane doar verificarea alimentarii. E posibil sa fie un contact imperfect pe undeva, poate in intrerupator.

| lucius42 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Sa stii ca m-am gandit si la asta...cumva si eu sunt lectrician de meserie da nu ii dau de capat neam...e posibil sa fluctueze curentul? Nu am apucat sa l masor

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru lucius42):

Eu am la apartament o problema cu conductorii de la baie: pun bec economic, fluctueaza, bazaie, se stinge, se aprinde... Pun bec normal, cu filament, bazaie 2 minute la inceput, dupa care nu mai face figuri deloc. Cauza (la mine) este cu siguranta un contact imperfect, care la consum mic (25w la economic) impune rezistenta electrica. La becul incandescent, 60w, nu se mai simte acea rezistenta datorata contactului imperfect.
La fel si la tine, daca ai un tub de 18w, are nevoie de contacte perfecte, altfel nu "suge" suficient, cat sa treaca de eventualele rezistente nedorite (un intrerupator cu lamelele afumate, de exemplu).

| lucius42 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am inteles.cel mai probabil e intreruptorul pentru ca altceva n-ar avea ce sa fie avand in vedere ca toate is noi...si am sa verific oricum si tensiunea mersiwinking

3 răspunsuri: