| mitzabal a întrebat:

Are cineva ideea de ce la un copiator konika minolta bizhub 163 in momentul in care dau sa printeze mai multe foi, incepe si intinde tonerul pe foaie (sa zic asa incepe si mazgaleste). Toner este, curatata este, ce alta problema ar mai putea avea?

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Problema poate sa apara la orice marca de copiator sau la imprimante laser. Este cauzat de insasi principiul de functionare.
Tonerul, in cantitate relativ mare (pentru. cateva mii de pagini) este inchis intr-un cartus. Este un praf negru (si/sau color) care vopseste f. puternic orice material pe care ajunge din intamplare si e f. greu de curatat in acest caz!
Aparatul contine o sursa de lumina (tub de neon) si un sistem de oglinzi prin care se copiaza imaginea pe un cilindru de seleniu. La imprimante laser, lumina este un fascicol de laser comandat.
Cand se roteste cilindrul, este impresionat de lumina. Preia din toner in functie de taria luminii si imprima pe hartie imaginea.
Hartia tiparita trece apoi printr-un cuptor, unde se fixeaza imprimarea, prin caldura.
Tonerul ramas pe cilindru se curata cu o lamela de cauciuc si este refolosit.
Petele nedorite, ce apar pe hartie, se datoreaza mizeriei ramase pe cilindru: trebuie sa fie perfect curat, lucios. Se curata cu foarte mare atentie, cu ajutorul unei bucati de piele de caprioara.
Atentie! Daca se zgaraie (oricat de putin) cilindrul, va lasa dungi pe hartie.
Este bine sa fie curatita si lamela de cauciuc. Daca nu mai este suficient de flexibila sau lama este uzata, acesta se va schimba cu una noua.
Nu recomand operatiunile de mai sus celor care nu au experienta si dexteritate necesara, altfel veti fi nevoiti sa achizitionati o imprimanta noua!

| AnnaDee a răspuns:

Buna.
Uite, iti spun repede. Konika Minolta este una dintre cele mai groaznice imprimante/multifunctonale. Ttatal meu are una si am lucrat si eu cu ea. Erori peste erori! Ultima eroare a fost legata de nu stiu ce cartige, zicea de "dead cartige'' sau ceva asemanator. Cand a vazut tata asta, era s-o arunce de la etaj.
Eu sincer iti recomand Canon sau HP. Sunt cele mai bune printeaza din ele pana iese fum. P.S:HP e mai ineligenta.
Sa ai o zi frumoasa!

| Ramoncita91 a răspuns:

Poti intreba la ecopier, din cate stiu ei sunt importatorii oficiali Konica Minolta in Romania http://www.ecopier.ro/consumabile/tonere