Ioi, Sua si Argentina sunt doua state diferite. Argentina e situatia pe continentul America de Sud, iar USA e in America de Nord.
Argentina este in sudul continentului America de Sud:
https://maps.google.ro/
Cu siguranţă se află în Statele Unite ale Maericii.
E în America de Sud, aşa, ca să ştii şi tu.
Argentina este un stat cu suprafata de 2.780.400 kmp. situat in sudul Americii de sud, fiind a doua tara sud americana ca marime dupa Brazilia. Tara se invecineaza cu Bolivia si Paraguay la nord, la est cu Brazilia Uruguay si Oceanul Atlantic, la sud cu Chile si Oceanul Atlantic, iar la vest cu Chile.
SUA=Statele Unite ale Americii
Deci SUA nu se afla in America de Nord
Cum nu se află în America de Nord dacă e o țară, iar America e un continent și America de Nord o parte din el? Statele Unite ale Americii e o țară compusă din mai multe state, de aici și denumirea. Cum e România în Europa, așa e și SUA în America, mai precis în partea de nord. Atunci după tine, unde ai pune Statele Unite, pe Marte? Trebuie să aibă și ea un continent din cele 6, ca orice țară. Știu, denumirile astea vă cam încurcă, dar o dată ce îți dai seama, e foarte simplu. x
SUA nu e compusa din toate statele din continentul America? si america de sud si cea de nord!
De aia ii zice SUA=Statele Unite ale Americii, adica absolut TOT.
Si atunci cum zici tu ca SUA e doar in partea de nord cand SUA cuprinde tot, si cea de sud si cea de nord...
Ești puțin confuz, dacă te uiți pe hartă vei vedea cu siguranță unde scrie "Statele Unite", e doar o porțiune, nu cuprinde tot continentul. Nu are cum să cuprindă țările din America de Sud dacă ea însăși e o țară. Nu încurca America cu Statele Unite ale Americii, este cu totul altceva, crede-mă. SUA cuprinde state precum Arizona, Florida, California(care nu, nu sunt orașe, sau țări -sunt doar state-, orașe sunt New York, Miami, Los Angeles, etc.). Ah, apropo, New York e și oraș și stat, adică au aceeași denumire și orașul și statul, să nu te confunzi. Iar America de Sud (o parte a continentului America) cuprinde țări precum Brazilia, Argentina, cum am mai spus și mai sus. Am încercat să-ți explic, să nu mi-o iei în nume de rău să crezi că mă contrazic cu tine. Baftă!
Deci sunt olimpica la geografie asa ca nu ma inveti tu pe mine unde se afla SUA. Daca nu stii geografie nu contrazice alte persoane.Inainte de a contrazice pe cineva, eu zic sa te interesezi daca te dai mare destept.Mai intai treci pe la scoala si invata macar unde se afla tarile.
America este un continent împărțit în 3 sau două, depinde cum o consideră fiecare. Fiecare parte cuprinde diferite țări.
America de Nord :
- U.S.A [(United States of America) -> S.U.A, la noi (Statele Unite ale Americii)]
- Canada
America de Sud :
- Mexic
- Brazilia
- Argentina
- Chile
- Columbia
- Venezuela
s.a.m.d.
Se spune și America Centrală la zona centrală a continentului, partea din mijloc unde se află Mexic și așa nu se mai cuprinde în America de Sud, depinde cum crezi tu acum.
Nu se afla in Statele Unite Ale Americii, se afla in America de Sud (asta este continent).
Argentina este o tara nu un oras. Si se afla in continentul Americii. Funda?